Zware opgave Voorwaarts, Kwiek loot gunstig

Vandaag vond de loting voor de 1/8 finales van het landelijke bekertoernooi plaats. Voorwaarts is gekoppeld aan mede-eredivisionist V&L; Kwiek ontvangt Borhave.

Als regiofinalist was Kwiek verzekerd van een thuiswedstrijd. Met Borhave heeft de ploeg bovendien een van de drie gewenste tegenstanders uit het oosten geloot. Borhave staat achtste in de eredivisie. In de voorbereiding op dit seizoen stonden beide ploegen al eens tegenover elkaar. Dat treffen won Kwiek met 32-21.

Voor Voorwaarts wordt het bereiken van de kwartfinales een pittige opgave. De Twellosen moeten doordeweeks naar het Limburgse Geleen afreizen om tegen V&L te strijden. In november ging Voorwaarts daar nog hard onderuit met 36-25. Tijdens de thuiswedstrijd, de openingswedstrijd van het eerste jaar eredivisie, pikte Voorwaarts wel een puntje mee: 30-30.

De bekerwedstrijden worden in de week van 10 februari gespeeld. De dagen en tijden zijn nu nog niet bekend. Voor deze ronde zijn de zes regiofinalisten en de tien eredivisionisten geplaatst. De winnaars plaatsen zich voor de kwartfinales die een maand later gespeeld worden.

Loting 1/8 finales bekertoernooi dames
BSAC – SEW
PSV – VOC
Fortissimo – DSVD
VZV 2 – Venlo
Kwiek – Borhave
E&O – Volendam
VZV – Quintus
V&L – Voorwaarts

Foto: Voorwaarts

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina