Pacelli maakt het Kwiek knap lastig in regiofinale bekertoernooi

Een nieuwe ervaring voor de handbalsters van Kwiek dit seizoen: na dertig minuten handballen keek de ploeg dinsdagavond in Zieuwent tegen een achterstand aan. Pacelli, de tegenstander in de regiofinale van het bekertoernooi leidde in de rust van het duel met 13-11. Kwiek wist op tijd orde op zaken te stellen en zegevierde alsnog: 25-31.

“Het was heel matig, maar prima, we hebben hem,” relativeerde Kwiek-coach Tonio van Rhee. “We konden niet aan de harsloze bal wennen. De break-outs gingen hoog over of naast en alle ballen naar de hoeken of cirkel kwamen niet aan. Daarbij speelde Pacelli goed en lieten we hen te makkelijk scoren.”

In de rust hing er een stunt in de lucht, maar dat wist Kwiek te voorkomen. “Na 15-15 hebben we de voorsprong gepakt en niet meer weggegeven. Dat hebben we vooral te danken aan Anouk van Rijssen die als aanvoerster de bal goed oppakte. Met haar twaalf doelpunten heeft ze ons erdoorheen gesleept.” Hoekspeelster Lisa Bosch viel uit nadat ze een vinger in haar oog had gekregen.

In de volgende ronde, begin februari, stromen ook de eredivisieploegen in. Kwiek heeft als winnaar van de regiofinale dan het recht om thuis te spelen.

Foto: Anouk van Rijssen, hier eerder dit seizoen in actie tegen Aalsmeer, scoorde in het bekerduel met Pacelli twaalf keer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina