Zelfs met voorsprong van tien doelpunten kan Broeklands thuispubliek niet achteroverleunen

Broekland liep zaterdagavond in eigen huis tegen KSV meerdere malen ver weg bij de tegenstander uit Heerhugowaard. Toch kon het thuispubliek geen moment rustig achteroverleunen. Het kwam uiteindelijk aan op een beslissend doelpunt in de laatste minuut.

In de eerste helft zette Lois Folkert met haar eerste van in totaal twee doelpunten Broekland op een voorsprong van 12-5. Tot 15-8 bleef dat verschil op zeven punten. Daarna zag Broekland KSV dichterbij komen. Met 18-16 hadden de gasten de aansluiting bijna weer gevonden. Door een doelpunt van Rowy Tuïnk in ondertal kreeg Broekland weer iets lucht (19-16), maar de laatste twee scores voor rust waren voor KSV (19-18).

Van 32-22 naar 32-31

De tweede helft leek het helemaal goed te komen voor Broekland. Merel Hekman scoorde tweemaal op rij en na de 21-19 van KSV was het opnieuw Broekland dat een reeksje neerzette. Met vier scores op rij was er weer een gaatje geslagen: 25-19. Even later was het verschil zelfs tien punten bij 32-22. Kat in ‘t bakkie voor Broekland, zou je denken. Maar niets was minder waar.

Door meerdere tijdstraffen kreeg Broekland het moeilijk en wist KSV volledig terug in de westrijd te komen. Negen maal op rij scoorden de Noord-Hollandsen voordat Broekland in de persoon van Maud Wessels iets terugdeed: 33-31. Met opnieuw twee doelpunten van KSV leek Broekland alles uit handen te geven. Op de klok stonden nog negentig tellen en de stand was weer volledig in evenwicht: 33-33. Merel Hekman werd de heldin van de avond. Met haar zevende score van de wedstrijd zorgde zij ervoor dat Broekland toch ‘gewoon’ met de twee punten aan de haal ging.

Broekland gaat door de zege KSV voorbij op de ranglijst en stijgt van plek zeven naar plek vijf.

Broekland – KSV 34-33 (19-18). Doelpunten Broekland: Yara Tuïnk 8, Lynet Beltman 7, Merel Hekman 7, Rowy Tuïnk 5, Lois Folkert 2, Carlien Tibben 2, Maud Wessels 2, Lianne Holterman.

Foto: Merel Hekman van Broekland, hier vorig seizoen in actie tegen Heeten | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina