Wijhe’92 vindt oplossing voor trainersprobleem

De trainerszorgen voor Wijhe’92 zijn uit de wereld. Nadat Maurice Feringa in december aankondigde niet een nieuw seizoen aan te gaan met de eerstedivisionist, ging de club hard op zoek naar een opvolger. Die zoektocht bleek lastig, zo niet onmogelijk. De oplossing werd uiteindelijk dichter bij huis gevonden dan verwacht.

Na uitgebreide gesprekken en goed overleg heeft Feringa besloten alsnog komend seizoen Wijhe te gaan trainen en coachen. “We hebben goede afspraken gemaakt”, zegt de Raaltenaar, die al eerder aangaf Wijhe niet in de steek te zullen laten als er geen nieuwe trainer gevonden zou worden. De positieve ontwikkelingen in de samenwerking en de prestaties tot nu toe – Wijhe heeft nog steeds zicht op promotie naar de eredivisie – overtuigden Feringa om zijn contract te verlengen. Ook in het het nieuwe seizoen krijgt hij hulp van Erik Rijers. “Ik ga de training op de dinsdag doen, Erik de andere”, legt hij uit. “Ik heb er zin in.”

Versterkingen

Nu de trainersvacature vervuld is, heeft de club tijd om met het andere probleem aan de slag te gaan: het aanvullen van de selectie. Na het plotselinge vertrek van Daimy van Dommelen en het aangekondigde afscheid van Aniek te Braak en Rosel Oostveen heeft Wijhe versterking nodig. Zeker als het volgend jaar een niveau hoger gaat spelen. “Daar zijn we nu mee bezig”, wil Feringa daarover kwijt. “Eerst moest dit nieuws bekendgemaakt worden.”

Foto: Erik Rijers (links) en Maurice Feringa

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina