Laura Gruben volgt Tonio van Rhee op in Apeldoorn

Laura Gruben wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer van de heren van Achilles. De ervaren Twentse trainster neemt in Apeldoorn het stokje over van Tonio van Rhee, die na één seizoen Achilles verruilt voor de dames van SDOL in Luttenberg.

Gruben heeft 24 jaar ervaring in het trainersvak. Zo werkte ze onder meer bij DSVD en Stevo. Ook was ze actief voor de Handbalschool Salland en Handbalschool Twente, was ze betrokken bij de Luc Steins Stages en heeft ze al vele clinics gegeven. “Mijn keuze voor Achilles is een bewuste keuze”, laat Gruben weten. “Vooral vanwege de combinatie van saamhorigheid en fanatisme. De visie van de club ‘Handbal voor iedereen, met en voor elkaar’ is ook mijn lijfspreuk.”

Achilles promoveerde vorig seizoen naar de eerste divisie en doet het daarin uitstekend. Met nog vier speelrondes te gaan staat de club op de gedeelde derde plek. Ook de jeugd doet het goed, meerdere teams spelen in de landelijke jeugddivisies. “Met Laura denken wij de ideale trainster in huis te hebben, die met haar ervaring, vaardigheden en gedrevenheid vanuit een duidelijk plan onze herenselectie een impuls kan geven naar de volgende fase. Met ruimte voor het individu en oog voor verbetering van talenten “, zegt Achilles-voorzitter Tonnie van Rijn, die onlangs als coach van de dames van Achilles kampioen werd in de tweede klasse. “Laura past goed bij de ambities en cultuur van onze warme handbalvereniging.”

Komende zaterdag speelt Achilles tegen Unitas, één van de andere twee nummers drie.

Foto: Tonnie van Rijn en Laura Gruben

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina