Wijhe’92 verslaat laatste uitdager en kan kampioensfeest gaan voorbereiden

In een spannende en boeiende thuiswedstrijd rekende Wijhe’92 zaterdagavond af met de laatste concurrent voor de titel in de tweede divisie. Runner-up HVBS werd na een gelijkopgaande strijd uiteindelijk toch ruim verslagen met 31-24. Hierdoor kan Wijhe volgende week, wederom in eigen huis, het kampioenschap pakken.

HVBS gaf het Wijhe ditmaal niet cadeau. De heenwedstrijd won Wijhe nog eenvoudig, nu moest de ploeg van Maurice Feringa echt aan de bak. HVBS had zich goed voorbereid op de dekking van Wijhe en vooral oud-eredivisiespeelsters Aniek Janssen (VZV) en Lieke Prins-Diender (Kwiek) waren moeilijk tegen te houden.

Bij rust was het verschil minimaal (15-14) en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Wijhe viel terug op de opdracht die Feringa zijn ploeg had meegegeven: lange aanvallen spelen en het tempo erin houden. Vooral Marloes Savelkoel had die opdracht goed begrepen. Vanaf de linkerhoek scoorde ze in korte tijd vijf belangrijke doelpunten waarmee ze voorzichtig de voorsprong van Wijhe uitbouwde. Via 18-17, 22-22 en 26-23 sloeg Wijhe eindelijk een gaatje. In de laatste minuten was het verzet van HVBS gebroken en liep Wijhe uit naar de eindstand van 31-24.

Volgende week kan Wijhe thuis tegen Handbal Aalsmeer de titel pakken. Bij winst mag de ploeg zich kampioen noemen en promoveert het naar de eerste divisie. En dat Wijhe gaat winnen, lijkt wel een zekerheidje. Aalsmeer staat immers puntloos onderaan.