Wijhe weet met kunst-en-vliegwerk in bizarre slotfase overeind te blijven tegen ZAP

Halverwege de wedstrijd tegen ZAP leek er voor Wijhe’92 geen vuiltje aan de lucht. Toch mocht de ploeg van trainer Maurice Feringa de handjes dichtknijpen dat het na een chaotische slotfase uiteindelijk nog een punt aan het duel overhield: 29-29.

Wijhe begon het thuisduel tegen de nummer zeven van de ranglijst uitstekend. Via 6-1 en 11-5 kwam Wijhe op een voorsprong van 19-12. Daarna stokte plots de doelpuntenmachine. Voor het rustsignaal wist ZAP nog wel vier keer te scoren, waardoor de ruststand 19-16 werd. “We riepen het over onszelf af”, concludeerde Feringa. “Door te denken dat we er al waren. We scoorden even niet meer en zij wel, waardoor we het onszelf moeilijk maakten.”

Na rust scoorde ZAP direct de 19-17, Jara Huis in’t Veld deed namens Wijhe wat terug: 20-17. Daarna lukte er nog maar weinig bij Wijhe. Met zes scores op rij liet ZAP de wedstrijd volledig kantelen. Feringa: “ZAP is op het oog misschien niet zo’n goede ploeg, maar ze hebben ontzettend veel werklust.” Pas bij 20-23 scoorde Wijhe weer en bij 26-26 was de stand weer in evenwicht.

De laatste vijf minuten omschreef coach Feringa als ‘bizar, echt bizar’. “Er gebeurde zoveel in die slotfase. Kim Boerdam kreeg twee keer een twee-minuten nadat ze zelf gescoord had. Heel bijzonder. Sanne Huis in ‘t Veld kreeg rood, ik weet niet eens meer of dat direct rood was of na haar derde tijdstraf. Maar we kwam er twee achter en stonden in de laatste minuten twee keer in dubbelondertal. Toch wist ZAP niet meer te scoren. Keepster Susan Koekoek had drie ontzettend belangrijke reddingen vanuit de hoek. Tien seconden voor tijd kregen we een penalty tegen en ook die hield Susan eruit. Het was wel heel knap dat we ZAP vijf minuten lang niet meer lieten scoren, maar we hadden het niet zover moeten laten komen.”

Doordat concurrent MHV’81 van Foreholte verloor behoudt Wijhe de tweede plaats achter VOC 2. Volgende week gaat Wijhe op bezoek bij MHV’81, een week later komt nummer vier Foreholte naar de Lange Slag.

Wijhe’92 – ZAP 29-29 (19-16). Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 10, Aniek te Braak 5, Daimy van Dommelen 5, Jara Huis in ’t Veld 2, Sanne Huis in ’t Veld 2, Rosel Oostveen 2, Britt Koerhuis, Eline Wellenberg, Suus van der Zee.

Foto: Wijhe-speelster Daimy van Dommelen | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Wijhe weet met kunst-en-vliegwerk in bizarre slotfase overeind te blijven tegen ZAP”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *