Wijhe’92 op één na heerlijke derby tegen Kwiek 2

Overvolle tribunes, twee teams die op het scherpst van de snede speelden, veel tijdstraffen en nog meer mooie doelpunten. De derby in de eerste divisie tussen Wijhe’92 en Kwiek 2 was er één om van te smullen.

Vanaf minuut één lieten beide ploegen zien dat ze de zege niet zomaar cadeau zouden geven deze avond. Het werd een keiharde wedstrijd, waarbij beide defensies flink van zich afbeten. Het was een wonder dat er in de eerste helft in totaal nog maar drie tijdstraffen waren gegeven.

De eerste 2 minutenstraf was voor Rosel Oostveen van Wijhe, na een overtreding op linkerhoekspeelster Pien Nollen van Kwiek. De penalty, genomen door Farah ten Bärge, werd echter gekeerd door keepster Susan Koekoek. De stand bleef daardoor 4-4. Die tussenstand kwam onder meer tot stand door twee knappe doelpunten van de sterke cirkelspeelster Jara Huis in ‘t Veld (foto) van Wijhe en drie scores van Kwiek-opbouwster Isah Legebeke. Vooral de 3-2 van haar hand, een fantastisch loopschot vanaf links, was een heel mooie.

Via 4-4 werd het 9-9. Bij 9-10 – een benutte break-out van Pien Nollen – greep de fel coachende Maurice Feringa van Wijhe naar zijn eerste time-out. Die bleek de juiste uitwerking te hebben op zijn speelsters. Achtereenvolgens Eline Wellenberg, Eline Migo, tweemaal Aniek te Braak en nog eens Jara Huis in ‘t Veld zetten Wijhe op een 14-10 voorsprong. Kwiek-aanvoerster Meike Damhuis, uitblinker aan Raalter zijde, scoorde twee mooie doelpunten, maar dat lukte Wijhe voor rust ook nog. Daardoor stond er na dertig minuten een 16-12 tussenstand op de borden.

Verzet gebroken

Wijhe begon, vanwege een tijdstraf voor Aniek te Braak, de tweede helft in ondertal. Maar al na zestien seconden moest ook Pien Nollen van Kwiek naar de kant en was het voordeel voor Kwiek weer voorbij. Britt Koerhuis vanaf de linkerhoek en tweemaal Kim Boerdam uit een break zorgden voor een ruimere voorsprong voor Wijhe: 19-12. Mila Wielens, die in de tweede helft vier keer fraai scoorde, deed iets terug voor Kwiek (19-13) en ook Isah Legebeke schoot een van haar vele afstandsschoten raak (19-14). Daarna bleek het verzet van de ploeg van trainersduo Manon van Rijssen en Olga ten Hove gebroken en liep Wijhe weg naar 24-15.

Vanaf dat moment, met nog zo’n twintig minuten op de klok, gebeurde er in korte tijd heel veel. Kwiek stond in ondertal vanwege een tijdstraf voor Isah Legebeke en haalde in de aanval daarom keepster Robin Cloo naar de kant. Kwiek profiteerde in de aanval goed van de extra speelster – Mila Wielens scoorde tweemaal – maar Wijhe wist wel raad met het lege doel. Kim Boerdam gooide twee keer vanaf eigen helft raak.

Kwiek werd onzekerder in de aanval, Wijhe trapte het gas nog eens extra in. Via 25-16 werd het 30-22. Een tijd lang bleef het verschil rond de zeven, acht doelpunten schommelen, maar in de slotfase liep het verschil op naar tien. Het laatste woord was echter voor Kwiek. Met haar derde benutte penalty van de avond zette Emma Tuinte de 38-29 eindstand op de borden in de Wijhese sporthal.

Koploper MHV verloor dezelfde avond met 24-27 van VOC 2 waardoor Wijhe de nieuwe nummer één in de eerste divisie is. Kwiek is van plek zes naar plek zeven gezakt.

Wijhe’92 – Kwiek 2 38-29 (16-12). Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 11, Aniek te Braak 8, Daimy van Dommelen 6, Eline Migo 4, Jara Huis in ’t Veld 3, Britt Koerhuis 2, Romy Boerkamp, Rosel Oostveen, Eline Wellenberg, Suus van der Zee. Doelpunten Kwiek 2: Meike Damhuis 12, Isah Legebeke 6, Mila Wielens 4, Emma Tuinte 3, Pien Nollen 2, Fleur Spoolder 2.

Foto: Jara Huis in ‘t Veld van Wijhe’92 was vanaf de cirkel nauwelijks te houden voor onder meer Lieke Velthausz | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina