Weekend van de waarheid voor de eerste klasse en mooie derby’s in de hoofdklasse

De eerste klasse kan zich gaan opmaken voor een heet weekendje. Koploper Kwiek 3 (foto: Melanie Reimert) is vooralsnog ongenaakbaar en kan aan de concurrentie een flinke dreun uitdelen als het ook nummer vier Wijhe’92 2 weet te verslaan.

Zaterdagavond staan beide ploegen tegen over elkaar. Het tweede team van Wijhe vormt samen met HHZD, ABS en Artemis’15 de subtop onder Kwiek 3. HHZD en Artemis’15 staan dit weekend ook tegenover elkaar, terwijl ABS het opneemt tegen nummer zeven Angeren. Er gaan dus ongetwijfeld verschuivingen plaatsvinden in het linkerrijtje. Wie staat er na dit weekend het beste voor?

In de kelder van de eerste klasse wacht Haarle het belangrijke treffen met Holten. Beide ploegen sprokkelen vooralsnog maar moeizaam de punten bij elkaar. Weet Haarle (vier punten) te winnen, dan neemt het afstand van de onderste plekken. Dat moet de ploeg dan wel zien te redden zonder coach Willem Woudstra die eerder deze week opstapte. Holten (twee punten) is er echter veel aan gelegen om de overwinning thuis te houden. Alleen Ha-STU (puntloos) staat nog onder de ploeg van trainer Richard Groote Schaarsberg.

Hoofdklassederby’s

In de hoofdklasse B staat de enige derby uit deze regio op het programma. Lettele ontvangt in zijn Bathmense thuishal het Twellose Voorwaarts. Lettele staat op de zesde plek met tien punten uit acht duels en is daarmee de favoriet voor de winst. Voorwaarts bezet de achtste plek met zes punten.

Een andere interessante derby wordt gespeeld in de hoofklasse A. Het Lemelerveldse LHC neemt het zondag in eigen huis op tegen SDOL uit Luttenberg. SDOL doet het met negen punten uit acht duels beter dan LHC (zes uit acht), maar de ervaring leert dat dat in deze derby vrijwel niets zegt.

Wedstrijden 2 en 3 december 2023

Eerste divisie – dames
Za. 19.00 uur: SEW 2 – Kwiek 2
Za. 19.45 uur: Wijhe’92 – ZAP

Eerste divisie – heren
Za. 19.00 uur: Handbal Aalsmeer 3 – Achilles

Tweede divisie A – dames
Za. 18.30 uur: U.S. – Dalfsen
Za. 19.45 uur: de Tukkers – Broekland

Hoofdklasse A – dames
Za. 19.00 uur: Overwetering – Actief Klazienaveen
Za. 19.00 uur: Heeten – SVBO
Za. 19.00 uur: Nieuw Heeten – Cirkeltijgers
Zo. 13.15 uur: LHC – SDOL
Zo. 13.30 uur: DOS – Zwolle

Hoofdklasse B – dames
Za. 19.30 uur: Lettele – Voorwaarts

Eerste klasse Oost – dames
Za. 18.00 uur: Wijhe’92 2 – Kwiek 3
Za. 19.00 uur: Holten – Haarle
Za. 19.00 uur: Artemis’15 – HHZD
Za. 19.15 uur: Huissen – CVO
Za. 20.30 uur: Angeren – ABS

Eerste klasse Oost – heren
Zo. 15.10 uur: UDI1869/DFS 2 – Heeten

Tweede klasse Oost – dames
Za. 19.45 uur: Achilles – Wesepe
Za. 20.15 uur: Schalkhaar – Zwolle 2
Zo. 11.10 uur: Klarenbeek – LHC 2
Zo. 14.05 uur: Huissen 2 – Broekland 2

Foto: Melanie Reimert van Kwiek 3 probeert zich langs Milonne van der Burg en Mayke Ros van HHZD te wurmen | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *