‘We zijn er zomaar uitgebonjourd’

“Het is logisch dat het NHV naar afstanden kijkt bij het indelen van de poules, maar ze vergeten één ding: de vereniging.” Broekland-trainer Tim Bloemen is op zijn zachtst gezegd not amused dat hij met zijn ploeg, net als Overwetering, volgend seizoen uitkomt in de hoofdklasse C. Dat liet hij weten in een interview met Salland Sport afgelopen weekend.

“De bond heeft geen idee wat voor impact deze verplaatsing voor ons als club heeft. Vorig jaar speelden we in de hoofdklasse A en hadden we veel mooie derby’s. Die zijn ons nu bijna allemaal afgepakt. Dat scheelt veel inkomsten doordat je minder publiek krijgt en het zorgt voor minder sfeer tijdens de wedstrijden,” beargumenteert Bloemen zijn ongenoegen.

Samen met Overwetering is Broekland in de hoofdklasse C geplaatst. Daar treffen ze oude bekenden als OBW uit Zevenaar en HVBS uit Bunschoten-Spakenburg, maar ook WeHaVe uit Weesp, Westlandia uit Naaldwijk en Vido uit Purmerend. “Iets nieuws kan leuk zijn, maar het heeft in dit geval zeker niet goed uitgepakt. Het lijkt wel of we ineens naar West-Nederland zijn verhuisd. Om in Naaldwijk te komen, hebben we twee uur nodig. Zonder files.”

Nieuw Heeten en Dalfsen

Ploegen konden dit jaar aangegeven of ze vrijwillig wilden degraderen of aanspraak wilden maken op promotie. Onder andere Wesepe gaf aan een niveau naar beneden te willen; eersteklassers Dalfsen en Nieuw Heeten wilden juist de andere kant op. En dat lukte. Hun verzoek tot promotie werd ingewilligd en zo staan zij volgend jaar plotseling in de hoofdklasse. De hoofdklasse A, welteverstaan. Bloemen: “Dat ze promoveren is superleuk voor ze. Natuurlijk zijn ze van harte welkom en ze hebben het zeker verdiend. Het is alleen jammer dat zij dat met een mailtje hebben aangegeven en er zo in zitten en dat wij er, nadat we geknokt hebben om in de hoofdklasse te mogen spelen, er nu zomaar uitgebonjourd worden. Zonder ook maar iets te horen van het NHV.”

Buiten de cirkel

Broekland heeft een verzoek tot overplaatsing ingediend. Bloemen heeft daar echter weinig vertrouwen in. “Het NHV heeft aangegeven hoe ze de vijf hoofdklassen hebben ingedeeld. Ze hebben alle ploegen op een hoop gegooid en daarna cirkels getrokken om de regio’s te bepalen. Wij en Overwetering vielen net buiten het cirkeltje van de hoofdklasse A.” SDOL, Heeten, Zwolle en dus ook Nieuw Heeten en Dalfsen vallen wel binnen de kring, samen met zeven ploegen uit de drie noordelijke provincies. “Dat scheelt dus zo vijf derby’s,” stelt Bloemen vast. “Het NHV heeft aangegeven ons verzoek in ontvangst te hebben genomen, maar vertelde er direct bij dat er niet veel mogelijk is. Alleen als er onverhoopt een plekje vrijkomt, hebben we geluk.”

3 juni maakt het NHV de definitieve poule-indeling bekend. Broekland kan tot die tijd alleen maar flink duimen en hopen dat zich een oplossing aandient.

Lees ook: Hoofdklasse dames volledig op de schop

Nieuwe keeper

Aan zijn selectie heeft Bloemen weinig gesleuteld, vertelde hij in hetzelfde interview. “De speelsters hebben het afgelopen seizoen zo weinig tijd gehad om zichzelf echt te kunnen laten zien. Daarom heb ik besloten om de teams, dames 1 en 2, te laten zoals ze zijn.” Alleen de keeperspositie is anders ingevuld. “Dionne Hunneman stopt voorlopig. Zij gaat studeren in Groningen en kan daardoor doordeweeks niet aanwezig zijn. Vanuit dames 2 hebben we Charlotte Tielbeke. Maar één keeper is natuurlijk te weinig voor twee teams, daarom hebben we verder gekeken. Lotte Kolkman komt over van ABS. Zij heeft bij ons getekend, om het officieel te zeggen.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “‘We zijn er zomaar uitgebonjourd’”

  1. Aldo

    Is het een idee om niet af te wachten, maar ook zelf creatieve ideeën te delen aan het NHV. Zelf cirkels tekenen en reisafstanden berekenen. 6 poules van 10 ipv 5 van 12. De puzzels van het NHV zijn net zo groot als de puzzels van de teamindeling binnen een vereniging, die vallen ook niet ieder jaar naar ieders wens. Je kan niet altijd iedereen tevreden houden en ieders belangen zijn ook niet altijd bekend. Maar meedenken kan wel helpen.

    Je bent er natuurlijk niet uitgebonjourd Tim 🙂 Jullie spelen nog steeds hoofdklasse, dus geen concessies aan het speelniveau waar Broekland zeker thuis hoort, alleen de tegenstanders zijn nu anders. Het is inderdaad wel jammer van het reizen en de derby’s. Daarnaast ben ik allang blij als we weer eens een sporthal van binnen mogen bekijken.

    Groet
    Aldo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina