‘Minder derby’s is jammer, maar niet het grootste probleem’

Overwetering-coach Hans Reukers is, net als zijn collega bij Broekland, niet blij met de poule-indeling van komend seizoen. Doordat zijn ploeg in de hoofdklasse C is geplaatst, zijn de derby’s nagenoeg verdwenen. Maar dat vindt de trainer niet het grootste probleem, liet hij zondag in een interview met Salland Sport weten. “Als trainer moet je training geven, maar je moet ook je speelsters beschermen.”

Luister hier het hele interview terug

“De meiden moeten een pittige wedstrijd spelen, waarbij ze misschien wel veertig of zestig minuten in het veld staan, en dan eis ik ook nog dat ze tweeënhalf uur geconcentreerd terugrijden,” zegt Reukers, die vorig jaar zomer begon aan zijn klus als hoofdtrainer bij Overwetering. ”En daarbij hebben ze dan ook nog de verantwoordelijkheid voor de drie speelsters die met hen meerijden. Dat vind ik een veel groter probleem dan de afstanden an sich.”

“Vorig seizoen had het bestuur voor de zes grote reizen een bus geregeld. Hopelijk gebeurt dat nu weer, dan is er geen probleem,” vervolgt hij zijn verhaal. Mocht dat niet het geval zijn, dan zoekt de trainer zelf naar een oplossing. “Dan moeten we binnen onze eigen gelederen verder gaan zoeken. Misschien wil er wel iemand mee, bijvoorbeeld een vriend van een van de speelsters, die zich beschikbaar stelt om te rijden. Dan hoeven die meiden zelf niet te rijden.”

Lees ook: Hoofdklasse dames volledig op de schop

Nul procent kans

Reukers heeft overigens wel enigszins begrip voor de beslissing van de bond. “Ik schrok wel een beetje toen ik de indeling zag, maar ik zou zelf niet graag de competitieleider zijn. Er zijn cirkels getrokken op de landkaart en dan kun je geluk of pech hebben. Wij vallen er net buiten. Maar het is wel vreemd dat we vorig jaar nog wel in een poule zaten met Zwolle en Heeten en dat wij daar nu ineens uit zijn. Waarom wordt dat niet overlegd? Ons bestuur heeft bezwaar aangetekend en een verzoek ingediend om in de hoofdklasse A te mogen spelen, maar eerlijk gezegd geef ik ons nul procent kans.”

Reukers is ook bang dat de nieuwe poule-indeling gevolgen heeft voor de inzetbaarheid van zijn speelsters op de lange termijn. “Voor nu is het geen probleem. Er is niemand bij die zegt: dit ga ik niet doen. Zo steken ze niet in elkaar. Het eerste jaar valt wel mee. Maar op de langere duur werkt het wel door. Dan moet je twee avonden in de week trainen en ben je een derde avond nog eens zes of zeven uur weg. Dan krijg je op een gegeven moment wel dat meiden zeggen: ik hou het voor gezien. Die mogelijkheid zit erin.”

Gemene trucjes

Behalve het aantal kilometers verwacht Reukers ook een ander type handbalspel tegen te komen in de hoofdklasse C. “Hier bij ons is het wat harder en agressiever en daar is het – hoe zal ik het zeggen – iets gemener, leper. Ik ben niet van plan mijn meiden de gemene trucjes aan te leren die ik vroeger zelf leerde toen ik nog speelde, want dat hoort niet bij handbal.”

Over de wijzigingen in zijn team laat de trainer weinig los. “Er zijn wat mensen gestopt, er is een wat andere invulling. We trainen hard samen en hebben heus wel zin in het nieuwe seizoen, ondanks deze indeling. Het is niet leuk, maar er is weinig aan te doen.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina