Voorwaarts vanavond tegen VOC: ‘Kom maar op!’

Vanavond 20.30 uur gaat het gebeuren. Voorwaarts neemt het dan in de achtste finale van het bekertoernooi op tegen het grote VOC. Op papier een onmogelijke opgave: de Amsterdammers zijn landskampioen, bekerhouder en nummer 1 van de eredivisie. Hangt er een Twelloos wonder in de lucht?

Speelster Aniek Koers vertelt hoe zij en haar teamgenoten de loting beleefden. “Die maandag konden we de loting live via Facebook volgen. Op een gegeven moment waren alle ‘kleinere’ ploegen eruit. Toen zagen we het al aankomen.” Uiteindelijk bleek het dus de zwaarst mogelijk opponent te zijn. “We moesten er vooral om lachen: haha, kom maar op! Maar we kijken er wel echt naar uit. Dit maak je niet zo vaak mee. Niet eerder speelden we tegen zo’n hoge club.”

Haar coach Helma Meijerman hoopte op een aansprekende tegenstander. Met VOC heeft ze die zonder twijfel gekregen. Toch staat ze niet helemaal te juichen: “Nu wordt het wel heel lastig om de volgende ronde te bereiken. We hadden zo’n grote naam liever later in het toernooi getroffen.”

Voorzitster Bianca Alferink durft geen voorspelling te doen: “We moeten uitgaan van onze eigen kracht. Hopelijk kunnen we ze bijblijven en schakelen zij op een gegeven moment een tandje terug. Het verschil is natuurlijk enorm. Zij trainen achttien uur per week, wij maximaal zes. Dat is een heel ander verhaal.”

Opbouwster Koers laat zich daardoor niet gek maken: “Ik heb er vooral heel veel zin in.”

Foto: high fives bij Voorwaarts na de winst op BFC afgelopen zaterdag, bron: Facebook Supportersclub VW Handbal, Walter Veerman

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina