Voorwaarts slaat in laatste tien minuten toe: ‘We zijn ontzettend gegroeid’

Voor Voorwaarts stond er afgelopen zaterdagavond een thuiswedstrijd op het programma. Pacelli, de nummer vier van de ranglijst, kwam op bezoek in Twello. Op papier een lastige wedstrijd voor Voorwaarts, dat op dit moment op plek negen op de ranglijst staan. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd met ruime cijfers (28-17) verloren. Maar dit keer was het Voorwaarts dat na een spannende wedstrijd de twee punten pakte. In de laatste tien minuten sloeg de thuisploeg toe en won verrassend met 25-20.

In een goed gevulde sporthal De Jachtlust ging de wedstrijd vanaf het begin gelijk op. Er was niet een ploeg die het initiatief nam en dat resulteerde in een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe en stonden wisselend aan de goede kant van de score. Na dertig minuten stond er een ruststand van 11-12 op het scorebord in het voordeel van de bezoekers uit Zieuwent.

Goede energie

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Na vijftig minuten spelen stond het 18-18 en was er nog van alles mogelijk. “Maar we voelden aan alles dat er wat te halen viel”, vertelt Voorwaartskeepster Brigitte Huis in ’t Veld. “De energie waarmee we speelden, iedereen geloofde erin, zowel de speelsters als het publiek. Elk doelpunt en elke bal die we blokten vierden we samen, de sfeer was erg goed.”

In de laatste fase van de wedstrijd liep Voorwaarts uit naar een 21-18-voorsprong. Het was voor de Twellosen zaak om deze voorsprong vast te houden en niet in het bekende ‘Twellose kwartiertje’ terecht te komen. En dat gebeurde deze wedstrijd niet. Voorwaarts wist de voorsprong te behouden en kon zelfs vijf doelpunten uitlopen. Dat resulteerde in een verrassende overwinning voor de nummer negen van de ranglijst: 25-20.

Ontzettend gegroeid

Brigitte Huis in ’t Veld is blij met hoe het team gegroeid is en hoopt deze lijn door te kunnen zetten: “Een heel belangrijke overwinning die ook heel goed voelde. In de wedstrijd hebben we het echt als team gedaan. Waar normaal gesproken nog wel eens wat dingen misgaan, lukte het vandaag. De verdediging stond goed en aanvallend liep het daardoor ook gewoon lekker. Als team zijn we echt ontzettend gegroeid dit seizoen. De uitwedstrijd tegen Pacelli verloren we dik en nu weten we een goede wedstrijd neer te zetten en de overwinning binnen te slepen. Twee heel belangrijke punten voor ons en we hopen deze lijn te kunnen doorzetten en een plek in de middenmoot te behouden.”

De komende twee weekenden staat er voor Voorwaarts geen wedstrijd op het programma. Op zaterdag 24 februari gaan de Twellosen op bezoek bij hekkensluiter TVO. De week erop spelen ze een thuiswedstrijd tegen Hacol/Combinatie’64, de ploeg die op dit moment hetzelfde aantal punten heeft.

Voorwaarts – Pacelli 25-20 (11-12). Doelpunten Voorwaarts: Nikki Teunissen 7, Lisa Zwienenbarg 6, Lara Baltes 3, Romy ten Cate 3, Benthe Jutten 3, Patricia Brincker 2, Esmée Poll.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina