Vliegende start voor Broekland, SDOL en Voorwaarts in beachcompetities

Van de zaal naar het zand. Veel handbalteams komen deze maanden uit in de beachcompetities. Afgelopen weekend was de aftrap van de competitie in de regio oost. In vier poules strijden in totaal 25 teams tegen elkaar, verdeeld over vier speeldagen. Daarnaast doet Voorwaarts met een damesteam en drie jeugdteams mee voor de NK-titel.

Broekland twee keer aan kop
Broekland vaardigt op het strand twee teams af. Beide ploegen kenden afgelopen weekend een prima start. Het eerste, uitkomend in poule 1, won in Dalfsen twee van de drie wedstrijden en gaat daarmee samen met Dalfsen en OBW aan de leiding. ABS, Haarle en Heeten 3 volgen met elk één overwinning.

Het tweede team van Broekland komt uit in poule 4 en leidt daar met drie overwinningen uit drie duels. Die koppositie moeten ze wel delen met Heeten 4. ABS 2 volgt met twee zeges, Wijhe 4 wist op het toernooi in Bathmen één keer te winnen.

SDOL koploper
In poule 2 gaat SDOL soeverein aan de leiding met vier overwinningen uit evenzoveel wedstrijden. HHZD won op het eigen beachveld in Heino twee van de drie duels en staat op plek drie. Lettele en Wijhe 2 hebben twee punten. Nieuw Heeten wist nog niet te winnen.

Voorwaarts voorop
In de derde poule tot slot gaat Voorwaarts aan kop. Het ‘breedtesportteam’ van de Twellose vereniging wist beide duels in Klarenbeek te winnen. Onder andere HHZD 2, Kwiek en Wijhe 3 volgen op twee punten afstand.

Het NK-team van Voorwaarts liet zich op het Ermerstrand in Drenthe van zijn beste kant zien: het toernooi werd glorieus gewonnen. Ook de drie NK-jeugdploegen uit Twello, de B1, C1 en D1, sloten het toernooi winnend af.

De volgende wedstrijden in de regionale beachcompetitie worden komende zondag gespeeld. Dan vormen de beachvelden in Bathmen, Klarenbeek, Twello en Zwolle het strijdtoneel. 23 en 30 juni zijn de laatste speelronden.

Foto: het NK-team van Voorwaarts juicht na de winst op het Ermerstrand, bron: Facebook Handbal Voorwaarts

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina