Tophandbal in Twello aan zijden draadje

Het spelen in de eredivisie blijft in Twello waarschijnlijk beperkt tot een seizoen. Door financiële problemen is de kans minimaal dat Voorwaarts ook volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomt. Het is een flinke tegenslag voor de club die het de afgelopen jaren enkel voor de wind ging.

“Dit seizoen zal eindigen met een fors begrotingstekort door de vele (financiële) verplichtingen welke eredivisie spelen met zich meebrengt. En volgend seizoen wordt dit waarschijnlijk nog groter als we geen (hele) grote sponsor vinden,” laat de club weten op de eigen site. “Het handbalbestuur heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om te zoeken naar oplossingen hoe Dames 1 volgend seizoen op hoog niveau kan blijven spelen. Zelfs zonder corona zou uitkomen in de eredivisie – maar ook in de eerste divisie – een enorme, wellicht onverantwoorde, uitdaging zijn. We gaan er de komende weken alles aan doen om ook hierin een weloverwogen besluit te nemen, hoe lastig ook.”

Het besluit van het Nederlands Handbalverbond om dit seizoen vanwege de coronacrisis geen clubs te laten promoveren of degraderen, leek voor Voorwaarts gunstig uit te pakken. De debutant in de eredivisie streed nog tegen degradatie, maar zou door de beslissing na de zomer gewoon weer op het hoogste niveau uitkomen. “Maar of dat ook gaat gebeuren, is dus nog een groot vraagteken,” aldus Bianca Alferink, voorzitter van de afdeling handbal van Voorwaarts. “We moeten realistisch zijn en geen struisvogelpolitiek bedrijven.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

4 Replies to “Tophandbal in Twello aan zijden draadje”

  1. Henny Nijboer

    Het bestuur toont verantwoordelijkheid. Natuurlijk is eredivisiehandbal prachtig, maar de club is meer dan dames 1. Als onderdeel van een omnivereniging heb je nog extra verantwoordelijkheid. Dus niet het meest prettige besluit, wel het meest verstandige. Er zijn al meer clubs kapot gegaan omdat door meestal een klein groepje mensen (of zelfs eenlingen) onverantwoord geknipt en geplakt werd met geld. Vaak bleek een emmer geen bodem te hebben en de gokkast geen pinautomaat te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina