Stressen en vliegen, een nederlaag incasseren en in stilte terugreizen

Een doordeweeks inhaalduel waar je bijna drie uur – enkele reis – voor moet rijden, is niet iets waar je als handbalploeg speciaal naar uitkijkt. Als je dan na zestig minuten handballen ook nog met lege handen terug moet, dan is de sfeer niet optimaal. “Het is stil in de bus, ja. Maar dat is ook niet zo raar”, zei Kwiek-coach Lars Hoogeveen toen hij en zijn ploeg net aan de terugreis waren begonnen. Voor de Drentse trainer is Raalte nog maar het tussenstation. “Ik ben pas tegen half drie vannacht weer thuis.”

Deadline

Kwiek treft V&L deze week tweemaal binnen drie dagen. Donderdag was de eerste ontmoeting, maar de uitslag (36-26) geeft niet veel vertrouwen voor de return. Hoogeveen ziet dat anders. “Dit kon je vooraf wel inschatten. De situatie is zo anders dan anders. Natuurlijk gingen we de wedstrijd in om te winnen, maar je moet wel realistisch zijn.” Zijn selectie was donderdagavond door blessures, ziekte en werkverplichtingen verre van compleet. “Vlak voor vertrek meldde nog iemand zich af vanwege een deadline op het werk. Toen moesten we nog snel iemand anders erbij regelen. We speelden uiteindelijk met zes van onze eigen speelsters en drie A-speelsters die nog niet eens een keer met ons hadden mee getraind.” Elisa Marsman, Paris Scholten en Milou Strijdveen maakten hun debuut en deden dat volgens Hoogeveen meer dan prima.

Paniek

De voorbereiding was dus verre van optimaal, maar dat was niet direct zichtbaar op het veld. Hoogeveen: “De eerste helft ging eigenlijk best goed. Het enige wat verkeerd ging was dat we de kansen er niet in schoten. Dat was het enige waaraan het schortte. In de rust, het was 14-11, heb ik de speelsters gezegd zuiniger te zijn en de kansen beter te benutten.” Die opdracht werd niet uitgevoerd. “Waar we de eerste tien minuten na rust waren, weet ik niet. We waren overal, behalve op het veld. Vier ballen speelden we zo in de handen van V&L en die maakten de break-outs af. We raakten in paniek en daardoor kregen we nog meer doelpunten om de oren. Toen stonden we er ineens acht, tien achter. Dat was te veel om nog terug te vechten.”

Goed gevoel

Zaterdag krijgt Kwiek de kans om zich te revancheren voor de 36-26 nederlaag. Dan komt V&L naar sporthal Tijenraan toe. “We hebben wel wat recht te zetten. En ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken. Als we wat zuiniger spelen, staan we met rust voor en speel je een heel andere wedstrijd. Zaterdag zijn er weer één of twee speelsters terug die wat minuten kunnen maken. We spelen dan thuis en kunnen ons rustig voorbereiden. We hoeven niet te stressen en vliegen om een team bij elkaar te krijgen en op tijd te vertrekken. Bovendien was deze uitslag geflatteerd, zo erg zijn we niet weggespeeld. Ik heb een goed gevoel over komende zaterdag en de meiden hebben dat ook.”

Foto: Kwiek-speelster Floor Liefers, eerder deze maand tegen Quintus | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina