Speelsters Kwiek, Dalfsen, Zwolle en ABS met Oranje-selecties naar WK Beach Handball

Zes speelsters uit de regio reizen de komende weken af naar Kreta of Tsjechië om met een van de Oranje-selecties deel te nemen aan het WK Beach Handball. Ook in de staf van de verschillende selecties zijn Sallandse namen te vinden.

De U18-beachhandbalsters van Nederland komen als eerste in actie. Zij spelen van 14 tot en met 19 juni in Heraklion, op het Griekse eiland Kreta, om de wereldtitel. Kwiek-jeugdspeelsters Elisa Marsman en Kyra Stege zijn twee van de tien door bondscoach Ronald Thijssen geselecteerde speelsters.

Van 21 tot en met 26 juni speelt Claudia ter Wal, keepster van Kwiek 1, met het nationale A-beachteam het WK, dat eveneens in Heraklion plaatsvindt. Teambegeleidster van Voorwaarts Liduine Ebbers is teammanager van Oranje; bondscoach is Peter Portengen. Het A-team reist al een week eerder af naar het Griekse eiland om zich optimaal voor te kunnen bereiden.

U16 naar Tsjechië

In de selectie van Oranje U16 zijn drie Sallandse handbalsters te ontdekken. Tess Jansen van ABS en Esmee Stege van Dalfsen – zij stappen komend seizoen over naar Kwiek – zijn al zeker van deelname; Zwolle-speelster Yinthe Schaddenhorst is reserve. Het team wordt gecoacht door Frank Fokkens; voormalig Broekland-coach Tim Bloemen gaat mee als zijn assistent. Oranje U16 speelt het WK in Praag van 7 tot en met 10 juli.

Foto: Oranje U18 met op de middelste rij helemaal links Kyra Stege (8) en direct naast haar Elisa Marsman

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina