Kwiek C1 pakt titel op NK, waar ook Schalkhaar, Dalfsen en Wijhe’92 meestreden

De C1 van Kwiek heeft zich zaterdag op het Nederlands Kampioenschap van zijn beste kant laten zien. In sporthal De Burcht in Boekel won het Raalter jeugdteam alle wedstrijden en kroonde zichzelf daarmee tot kampioen van Nederland. Ook de C1-teams van Schalkhaar, Dalfsen en Wijhe’92 namen deel aan het nationale titeltoernooi.

Kwiek C1 (foto) wist alle drie poulewedstrijden in winst om te zetten. In de kruisfinale die daarop volgde moest er een verlenging aan te pas komen om ook SEW te verslaan. In de grote finale werd met 13-17 met VOC afgerekend. Na de titel in de landelijke zaalcompetitie mogen de speelsters van Kwiek C1 zich daarom nu ook Nederlands kampioen noemen.

Ook de C1-teams van Schalkhaar, Dalfsen en Wijhe’92 waren op het NK vertegenwoordigd. Zij eindigden respectievelijk als zesde, zevende en achtste.

Kwiek B1 vierde

Op het NK voor B-jeugdteams een dag later eindigde Kwiek B1 op de vierde plek. In de poule werden nog alle wedstrijden gewonnen, maar in de kruisfinale en de troostfinale om plek drie moesten de Raaltenaren de winst aan de tegenpartij laten. VOC B1 werd Nederlands kampioen.

Eindstand NK C-jeugd
1. Kwiek
2. VOC
3. SEW
4. Handbal Aalsmeer
5. Quintus
6. Schalkhaar
7. Dalfsen
8. Wijhe’92

Eindstand NK B-jeugd
1. VOC
2. Quintus
3. SEW
4. Kwiek
5. V&L
6. VZV
7. HMC Raamsdonkveer
8. Olympia Hengelo

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina