Over twee weken moet het gebeuren

Voorwaarts heeft na drie wedstrijden in de eredivisie één puntje verzameld en staat daarmee op plek acht. Alleen DSVD en SEW staan onder de Twellose ploeg. Het is een magere score, maar gezien de tegenstanders die Voorwaarts tot nu toe trof, is dat geen grote verrassing. Met V&L, VZV en VOC werd er tegen drie ploegen uit de top 6 van vorig seizoen gespeeld.

Titelfavoriet

Een stunt zat er afgelopen zaterdag tegen VOC geen moment in. De regerend landskampioen liet in Twello zien waarom het ook dit jaar favoriet is voor de titel. De eerste helft kon Voorwaarts VOC nog redelijk bijblijven, al was het verschil na dertig minuten wel opgelopen tot zes punten (12-18). In de tweede helft bouwden de Amsterdamsen de voorsprong ongestoord uit. Wel wist Voorwaarts toen zelf ook wat meer te scoren. Bij 28-37 werd er afgefloten. Daimy van Dommelen was met zeven doelpunten het meest trefzeker aan Twellose zijde.

Lees ook: wedstrijdverslag Voorwaarts – VOC

Twentse tegenstanders

Komende week ligt – op het inhaalduel SEW-Quintus na – de eredivisie even stil vanwege de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands team. Na deze korte onderbreking moet Voorwaarts punten gaan binnen halen. Eerst gaat het op bezoek bij Borhave, een week later komt DSVD in de Jachtlust. Beide Twentse ploegen streden vorig jaar tegen degradatie. In de voorbereiding ging Voorwaarts nipt onderuit tegen Borhave (26-29). Om zicht te houden op de kampioenspoule moet Voorwaarts minimaal een van deze twee duels zien te winnen.

Voorwaarts – VOC 28-37 (12-18)
Scores Voorwaarts: Daimy van Dommelen 7, Alineke Ros 6, Lisa Oosterwijk 4, Ellen van der Scheer 3, Hilke Weijs 3, Merlin Fakkert 2, Laura Deijk 1, Jill Kloppenberg 1, Keyara Peters 1

Stand eredivisie
1. VOC 3-6
2. VZV 3-6
3. Venlo 3-4
4. Quintus 2-3
5. V&L 3-3
6. Borhave 3-2
7. Volendam 3-2
8. Voorwaarts 3-1
9. DSVD 3-1
10. SEW 2-0

Eerstvolgende wedstrijden Voorwaarts
Za. 5 oktober: Borhave – Voorwaarts
Za. 12 oktober: Voorwaarts – DSVD

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina