21-09-2019: Voorwaarts – VOC (eredivisie)

VOC was vandaag onze tegenstander. Ook vorig seizoen kwamen we VOC tegen alleen toen voor de beker. Het was een mooie wedstrijd in een afgeladen volle sporthal. Helaas konden we toen net niet voor een stunt zorgen en verloren met 30-35. Ook nu was de Jachtlust weer goed gevuld en zat iedereen klaar voor de wedstrijd. De debutant in de Eredivisie tegen de landskampioen.

We begonnen sterk in de verdediging en de omschakeling naar de snelle aanval was goed. Helaas misten we 2 open kansen. Na 2 min spelen wist VOC als eerste te scoren. Daimy wist daarna ook het doel te vinden en scoort zo als eerste voor Voorwaarts. De eerste 15 min gaat de stand gelijk op. Keyara zette de stand op 4-4, en via Ellen kwamen we zelfs op voorsprong. Daarna maken we wat technische fouten en zijn we niet scherp in de afronding. Elke fout werd keihard afgestraft door VOC. Zo wisten ze 5 keer achter elkaar te scoren en wij niet. Stand 5-9. We blijven werken in de verdediging en zoeken de ruimte in de aanval. Ellen weet vlak voor rust te scoren vanuit de hoek en zet de stand op 12-18.

In de tweede helft beginnen we goed, Daimy weet Merlin te vinden op de cirkel. Merlin vangt de bal met 1 hand en schiet mooi raak. Ook Daimy weet te scoren met een loopschot. VOC verdedigt hard en de meiden van Voorwaarts worden her en der met een flinke duw tegen de grond gewerkt. Door slordigheden aan onze kant weet VOC de snelle tegenaanval te spelen. Keepster Lieke staat VOC een paar keer goed in de weg en maakt zelfs een dubbele safe. De hele tweede helft kijken we tegen een achterstand aan en weten dit gat niet meer kleiner te maken. Hilke weet vanaf de cirkel te scoren en Laura weet met een passeeractie de 23-31 te maken. VOC scoort vlak voor het eindsignaal en zo werd de eindstand 28-37.

Volgend weekend zijn we vrij. Zaterdag 5 oktober spelen we in Borne om 19:30 tegen Borhave. De happy bus zal gaan rijden, dus ga gezellig mee en kom ons aanmoedigen. Tot dan!