14-09-2019: VZV – Voorwaarts (eredivisie)

De eerste uitwedstrijd van het seizoen naar het verre ’t Veld tegen VZV. Helaas reed Leen met de Happybus niet, maar hadden we Jos de buschauffeur die ons naar het noorden van Noord-Holland zou rijden.

Vorig seizoen is VZV als derde geëindigd in de kampioenspoule, en zij hebben een sterk en snel team op de been. Dat het pittig ging worden, dat was uitermate duidelijk, maar we waren optimistisch dat we het niet zomaar uit handen zouden geven en dat er wellicht een kansje in het vizier was.

Na ruim twee minuten stond er echter al een 3-0 stand op het bord. Onze kansen werden in de aanval wel gecreëerd, maar niet omgezet in doelpunten. VZV had een sterke opbouwrij die er van afstand keer op keer in gooide. Lisa maakte na 5 minuten de eerste score voor ons, namelijk de 5-1. Vanaf dat moment kwam er verandering in ons spel. De dekking stond compacter en gretiger op de speelsters van VZV en in de aanval ging het lopen. We begonnen te scoren, mede dankzij snelle tegenaanvallen van Ellen en Alineke, en Lisa op de linkerkant die ze er in wist te krijgen. In de dekking werden schoten van VZV meermaals geblokt en verrichte Suzanne belangrijke reddingen. Langzaam kroop Fit & Fun Voorwaarts dichter bij VZV. Anderhalf minuten voor tijd kwamen wij dankzij Lisa op gelijke hoogte met 12-12, waarna ze vervolgens ook de 12-13 tegen de touwen jaste en hiermee klonk het rustsignaal.

Het was een mooie wedstrijd om te zien, dat we zelfs voor zouden komen te staan hadden wij van te voren niet zo gedacht. De tweede helft werd ook door Lisa geopend met een doelpunt, en Alineke maakte vervolgens de 13-15. Helaas liep vervolgens de aanval niet meer zoals in de laatste periode van de eerste helft. Een aantal kansen gingen mis, en aan de andere kant maakte VZV deze wel af. Zij namen al snel afstand van ons en kwamen na de 15-15 op een 19-15 voorsprong binnen enkele minuten.

Hilke werd op de cirkel gevonden en maakte er 20-17 van, maar via snelle tegenaanvallen kregen wij er van VZV weer drie om de oren. Suzanne had nog enkele goede reddingen, en wij wisten inmiddels het net weer te vinden. Aniek maakte twee mooie doelpunten van afstand en Ellen vanaf de rechterhoek. Bij 23-21 volgde er een time out met nog 10 minuten te spelen. Na deze korte tijdsstop hebben wij helaas niet meer gescoord, waar VZV van afstand en via een break-out nog wel 4 wist te verzilveren. De eindstand was hierbij dan ook 27-21, dat aan de ene kant lichtelijk vertekend is, maar waar we wel trots op kunnen zijn.

We hebben geknokt tot de laatste seconden, en ondanks het verlies kunnen we wel trots zijn op het spel wat we hebben laten zien. Als we deze lijn voortzetten belooft het nog een mooi seizoen te worden. Volgende week zaterdag ontvangen wij om 20:00u de landskampioen van vorig seizoen, namelijk VOC uit Amsterdam. Kom allemaal naar de Jachtlust om ons aan te moedigen, tot dan!