Ondanks nederlaag droomt Kwiek van kampioenspoule én bekerfinale

Het is Kwiek weer niet gelukt om punten te pakken tegen VOC. In sporthal Tijenraan bleef de formatie van Arjan Averink en Olga Assink zaterdagavond steken op 28-36. Onnodig, liet Averink weten aan de Stentor: “Dit was de wedstrijd van de gemiste kansen en het niet nakomen van de teamafspraken. We deden onszelf in bepaalde fases tekort.”

In de eerste helft was Kwiek niet scherp genoeg. De Raaltenaren lieten veel technische fouten zien en ook de afronding liet te wensen over. Het eerste kwartier na rust zag het er veel rooskleuriger uit. De achterstand die bij het wisselen van speelhelft nog zes punten bedroeg (12-18) werd verkleind tot drie bij 19-22. Dichterbij kwam Kwiek echter niet. De ploeg verviel weer in de oude fouten en VOC kon simpel een nieuwe zege bijschrijven.

Bekerfinale

Kwiek blijft door de nederlaag op zes punten staan en staat nu op de zesde plek in de eredivisie. Averink: “We willen ons plaatsen voor de kampioenspoule en daarin een rol van betekenis spelen. Zelf zou ik heel graag de bekerfinale spelen. Dat is een fantastische beleving voor het team en het dorp. Dat zit er wel in. Vandaag hebben we direct na de rust laten zien dat we er dichtbij kunnen zitten.”

Kwiek – VOC: 28-36 (12-18)
Doelpunten Kwiek:
Anouk van Rijssen 6, Floor Liefers 5, Nel Veldhuis 4, Daphne Luchies 3, Lisa Bosch 2, Elisa Marsman 2, Maron Schepers 2, Astrid Uitslag 2, Lynn Holtman 1, Floor Tutert 1

Foto: cirkelspeelster Maron Schepers van Kwiek maakt de weg vrij voor teamgenoot Anouk van Rijssen | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina