Speelster van de wedstrijd kan nederlaag Kwiek niet voorkomen, ook Kwiek 2 verliest – Voorwaarts pakt wel twee punten

In de eredivisie liepen de handbalsters van Kwiek tegen een sterker V&L aan. De Raaltenaren maakten geen moment aanspraak op de zege en verloren het duel in Geleen met 35-27. Pleister op de wonde: de beste speelster van de wedstrijd kwam wel uit het team van trainersduo Arjan Averink en Olga Assink. Daphne Luchies (foto) mocht daarvoor de prijs in ontvangst nemen. Een niveau lager, in de eerste divisie, pakte Voorwaarts wel de volle buit.

„Daphne Luchies werd na afloop terecht tot speelster van de wedstrijd uitgeroepen”, vond Kwiek-trainer Arjan Averink, die zijn middenopbouwster zeven keer zag scoren. “Zij had zo’n ontzettende drive richting het doel. Met haar power speelde ze zichzelf vaak vrij of maakte ze de weg voor een ander vrij.” Toch kon ook Luchies niet voorkomen dat V&L de twee punten pakte. “De uitslag was iets te ruim naar mijn zin, maar we hebben wel terecht verloren”, aldus Averink. “V&L zette ons continu onder druk, daar kwamen we niet onderuit. We hadden ons goed voorbereid en wisten waar bij hen de ruimtes lagen. Dat lukte ook wel, maar zij waren over de hele breedte gewoon beter.”

Bij rust was het verschil al opgelopen tot zes punten: 20-14. Averink: “Dat werden er zelfs zeven, maar daarna kwamen we heel goed terug tot op drie punten. Toen gaf V&L nog eens extra gas en liepen ze weer bij ons weg. Op het laatst werd het verschil te groot.”

Kwiek staat nu zesde in de eredivisie, met twee winstpartijen en twee nederlagen.

Volle bak rammen

In het Zuid-Hollandse Voorhout was het juist Voorwaarts dat op het juiste moment gaf gas. Na een achterstand bij rust knokte de ploeg zich in de tweede helft langs thuisploeg Foreholte en sloot de wedstrijd af met een 23-27 zege. “De laatste twintig minuten was het echt volle bak rammen van onze kant. Achter elkaar vlogen de ballen erin”, genoot trainer Rob Wiegman nog na van de wedstrijd. “Ik ben vooral trots op de weerbaarheid die mijn team toonde. Keyara Peters was daar een mooi voorbeeld van. Zij speelde een rottige eerste helft, maar liet dat snel achter zich. In de tweede helft speelde ze heel sterk. Dat was tekenend voor het hele team.”

Peters scoorde driemaal, Lisa Oosterwijk werd met acht doelpunten topscoorder. Wiegman: “Zij was lekker op schot en kreeg een groot deel van de wedstrijd mandekking. Maar dat deerde ons niet. Onze beweeglijkheid hielp ons, met name in de tweede helft. Ondanks de achterstand hebben we nul keer het idee gehad dat we niet zouden winnen; het team straalde vertrouwen uit. Dit was een heel knappe overwinning.”

Voorwaarts is door de zege Foreholte voorbijgegaan op de ranglijst en staat nu op de zevende plek  met vier punten uit drie duels.

Lees ook: wedstrijdverslag Foreholte – Voorwaarts

Kwiek 2 blijft steken op zeventien

Kwiek 2 kwam in eigen huis niet verder dan zeventien gescoorde doelpunten. Het was niet genoeg om tegenstander VZV 2 te verslaan. Het duel in de eerste divisie eindigde in een 17-21 nederlaag voor de Raaltenaren. Kwiek 2 blijft door het verlies op twee punten staan, die de ploeg een week eerder veroverde tegen Foreholte (37-26). Komende zaterdag speelt Kwiek 2 opnieuw in de eigen sporthal. Dan komt VOC 2 op bezoek.

Uitslagen

Eredivisie
V&L – Kwiek: 35-27 (20-14)
Doelpunten Kwiek: Daphne Luchies 7, Lisa Bosch 4, Nel Veldhuis 4, Floor Liefers 3, Anouk van Rijssen 3, Maron Schepers 3, Floor Tutert 2, Jessica Hilbrands 1

Eerste divisie
Foreholte – Voorwaarts: 23-27 (14-13)
Doelpunten Voorwaarts: Lisa Oosterwijk 8, Chantal Deijk 4, Daimy van Dommelen 4, Jill Kloppenberg 3, Aniek Koers 3, Keyara Peters 3, Romy ten Cate 2
Kwiek 2 – VZV 2: 17-21

Foto: Kwiek-speelster Daphne Luchies, hier in actie tegen Volendam, werd na de wedstrijd tegen V&L uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd | fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina