‘Nu durf ik het wel aan’

In 2016 zat ze al eens met de voorzitter om de tafel. Of het hoofdtrainerschap bij LHC niet wat voor haar was? Linda IJsseldijk twijfelde, maar besloot ervan af te zien. Drie jaar later staat de Lemelerveldse trainer en coach wél aan het hoofd van LHC 1. “Destijds speelden er veel meiden in het eerste met wie ik zelf nog gespeeld had. Dat leek me niet verstandig. Op dit moment geldt dat alleen nog voor Simone Herbrink. Nu durf ik het wel aan.”

Juiste moment

De inmiddels 49-jarige IJsseldijk begon als klein meisje bij LHC en speelde lang in het eerste. Ze was een van de bepalende speelsters in de gloriajaren van de Lemelerveldse club die destijds in de eerste divisie uitkwam. Als jeugdtrainster was ze zeer actief en de afgelopen twee seizoenen had ze het tweede team onder haar hoede. En nu dus het eerste. “Ik dacht eerst wel: sta ik niet te dicht op de meiden? Maar ik denk dat dit het juiste moment is. Ik heb het gevoel dat ik boven de groep sta, maar ook met de groep meedoe als dat nodig is. Ik verwacht dat de speelsters dat ook beamen. Tot nu toe is iedereen in ieder geval heel positief.”

De eerste lastige momenten heeft ze al achter de rug. “De selectie is op een paar punten gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Zo heb ik Paula Kogelman en Noor Wessels vanuit het tweede overgezet naar het eerste. Dat ging ten koste van drie andere speelsters. Dat is natuurlijk niet leuk om mee te moeten delen. De een ging er makkelijker mee om dan de ander. Het voordeel is dat ik ze goed ken en daardoor weet hoe ik de boodschap het beste kan brengen. Maar je komt elkaar daarna wel altijd weer tegen op straat en zo. Dat is soms wat ongemakkelijk.”

Lees ook: ‘LHC-mens in hart en nieren’ wordt hoofdtrainster in Lemelerveld

Drie wissels

IJsseldijk is nog maar net begonnen met haar klus als hoofdtrainer, maar de eerste prijs is al binnen. “Voor de zomer wonnen we de beker. Dat was natuurlijk erg lekker. Daarna was het zoeken naar de optimale selectie. De afgelopen drie jaren is er nauwelijks iemand gestopt en was het team vrijwel hetzelfde. Ik heb nu dus wat wijzigingen doorgevoerd, dat waren ze niet gewend. Laurens Beld, die hiervoor trainde, ging met vijf of zes wissels naar een wedstrijd. Zo ben ik niet. Ik wil met drie wissels gaan en af en toe zal een extra speelster meedoen.”

De huidige selectie bestaat uit elf speelsters. “Eentje meer dan ik voor ogen heb, maar Simone Herbrink is nog niet helemaal fit. Zij is bijna terug van een knieblessure.” Eline Pelgrim is de enige keepster in het rijtje. “Bij dames 2 zijn er twee keepsters die afwisselend met het eerste mee zullen gaan,” licht IJsseldijk toe.

Tweede trainster

Bij het tweede team van LHC staat ook een nieuw gezicht voor de groep. Anja Lubbers (zie foto hiernaast) traint en coacht dat team, nadat de Heetense de vier seizoenen hiervoor bij SDOL 1 werkte. “De samenwerking met haar verloopt heel prettig,” vindt IJsseldijk. “We hebben dezelfde visie en de communicatie gaat goed. Op dinsdagen trainen we samen en dan is het heel handig dat we de groep af en toe kunnen splitsen.”

Lees ook: Trainster Anja Lubbers stopt bij SDOL

Top 3

Als eerste opponent treft LHC zondag het eerste van Dalfsen. “Dat is een nieuwe tegenstander voor ons. Ik heb ze tijdens de Belte-bokaal in Nieuw Heeten een half uurtje zien spelen. Individuele kwaliteit is er absoluut aanwezig, maar ik geef ons zeker wel een kans tegen hen. Met wat ik heb aan materiaal, aan spelers, vind ik dat wij sowieso voor de top 3 moeten gaan dit seizoen. Als er geen gekke dingen gebeuren, ernstige blessures of zo, moet dat zeker mogelijk zijn. Dat heb ik het team nog niet verteld, maar dat ga ik zondag met ze bespreken.”

IJsseldijk waakt ervoor de concurrentie te onderschatten. “SDOL, Haarle, Heeten, Nieuw Heeten, dat zijn altijd leuke ploegen om tegen te spelen. Van de Gelderse tegenstanders heb ik geen idee. Dat is altijd stug handbal en daar kunnen wij niet zo goed mee omgaan. Dan moeten we het van onze snelheid hebben.”

Selectie LHC 2019-2020
Jolin van den Berg, Linn Eikelboom, Simone Herbrink, Paula Kogelman, Jill Meijerman, Jill Neppelenbroek, Eline Pelgrim (keeper), Joanne Pelgrim, Noor Wessels, Veere Wilms, Esmé Zwakenberg

Zondag 29 september 2019
12.50 uur: LHC 1 – Dalfsen 1

Grote foto: Linda IJsseldijk, bron beide foto’s: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina