NHV zet streep door deelname EK Beach U16

Het NHV heeft besloten de U16-teams niet te laten deelnemen aan het Europees Kampioenschap Beach Handball dat van 24 tot en met 27 september in het Italiaanse Silva Marina wordt gehouden. Daardoor komt er in een klap een einde aan de droom van zes regionale talenten die nog kans maakten om tot de definitieve selectie door te dringen.

Zowel de heren- als damesinschrijving wordt ingetrokken. Uit deze regio waren Maud Aaldering, Lynn Holtman en Elisa Marsman van Kwiek, Lotte Keurntjes en Anne Straatman van Voorwaarts en Dalfsen-speelster Kyra Stege nog in de race om door bondscoach Ronald Thijssen geselecteerd te worden.

Drie weken intern

De Europese handbalfederatie (EHF) heeft naar de deelnemende bonden extra regels omtrent de deelname gecommuniceerd, in verband met het coronavirus. Het NHV ziet geen mogelijkheid om aan deze regels te voldoen. De bond moet garanderen dat iedereen die afreist naar het EK de afgelopen twintig dagen niet in contact is geweest met iemand die corona heeft. Er is geen zicht op wat spelers en staf thuis doen en het is niet haalbaar om drie weken intern te gaan met de teams, aldus het NHV. Daardoor kan er niet met zekerheid aan deze regel voldaan worden. Hierop is besloten de teams terug te trekken.

Voor zover nu bekend is, is Nederland het enige land dat door de extra regels van deelname afziet.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina