Handbalschool Salland trekt Bert Bouwer aan als nieuwe trainer

Handbalschool Salland – voorheen Carmel Handbalschool Salland (CHS) – heeft met Bert Bouwer een trainer van formaat aangetrokken. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de voormalig bondscoach van Oranje en Japan de talenten van de handbalschool helpen zich verder te ontwikkelen.  

Bouwer was in het verleden ook actief voor de handbalschool. De oud-international en voormalig bondscoach is momenteel werkzaam bij de heren van Aalsmeer. Daarvoor was hij succesvol bij de dames van VOC Amsterdam. Bouwer staat bekend om het ontwikkelen van talent, zowel bij spelers als bij trainers.

Voor komend seizoen heeft Handbalschool Salland in totaal tien trainers onder contract staan. Nieuw zijn, naast Bouwer, Corniels van Winkelen, Jorien Verwaarst en Marlies Klein Nulent. Tonio van Rhee is na een aantal jaren succesvol hoofdtrainer te zijn geweest bij Kwiek Raalte ook terug op het oude nest. Dominique Hemmink is verantwoordelijk voor de medische begeleiding en Maureen Kamer is als sportdiëtist aan de staf toegevoegd.

Carmel verdwijnt, nieuwe partners sluiten aan

Het Carmel College, dat vanaf het prille begin betrokken was bij de handbalschool, is gestopt als hoofdsponsor. Om die reden is de naam van de handbalschool gewijzigd. René Cloo, die Handbalschool Salland ondersteunt in het versterken van het concept, verwacht snel een nieuwe hoofdsponsor binnen te halen: “Ondanks de lastige periode waarin veel bedrijven nu zitten, zie je dat grotere organisaties vooral inzetten op het ontwikkelen van hun medewerkers en jonge mensen, misschien nog wel meer dan voor de coronaperiode. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat we op korte termijn met een regionale organisatie om de tafel zitten om te praten over het hoofdsponsorschap van Handbalschool Salland, waarbij het ontwikkelen van talent centraal zal staan.”

Vanwege de naamswijziging worden binnenkort een nieuw logo en nieuwe website gelanceerd.

Het indoorsportmerk Mizuno en de regionaal bekende sportwinkel Intersport Bols hebben gezamenlijk een overeenkomst gesloten met Handbalschool Salland. Zij voorzien de komende drie jaren de talenten van sportkleding en handbalschoenen. Ook twee andere bedrijven uit Raalte zien volop kansen in de nieuwe ontwikkelingen bij Handbalschool Salland. LifeStyle Centre en Diëtistenprakijk Salus hebben zich verbonden aan de talentengroep en gaan hun specialismen inzetten.

Dromen waarmaken

Om de talentenstatus van sportkoepel NOC*NSF te verkrijgen dient een talent minimaal acht trainingsuren per week te maken. Handbalschool Salland helpt spelers en speelsters om extra trainingsuren te maken en zichzelf verder te ontwikkelen. Dat is in het kort waar het bij Handbalschool Salland om draait. Sporthal Tijenraan in Raalte is de vertrouwde thuisbasis van de 75 talenten, die twee tot drie keer in de week extra trainen.

Wat in december 2003 begon als het Carmel Handbal Talenten Centrum, stond de laatste jaren vooral bekend als Carmel Handbalschool Salland. Het hielp vele talenten doorstromen van hun plaatselijke handbalclub, uit Salland en omstreken, naar het grote Oranje waar Annick Lipman en Dione Housheer recentelijk in Japan nog tot wereldkampioenen getroond werden. Handbalschool Salland heeft zich sinds de oprichting ontwikkeld tot een plek waar dromen worden waargemaakt.

Foto: Bert Bouwer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina