Maurice Feringa toch niet verder bij Wijhe’92

In de winter gaf hij aan te stoppen bij Wijhe’92, maar op dat besluit kwam Maurice Feringa een paar maanden later terug. Inmiddels zijn de zaken weer omgedraaid en nu is het definitief: Feringa vertrekt bij Wijhe.

“Het is nogal op en af,” realiseert bestuurslid Martijn Endeman van de eerstedivisionist zich. “We gingen in eerste instantie met goede moed met elkaar verder, maar daarna kwam er intern wat twijfel. En twijfel is nooit goed.”

De verwachtingen lagen anders, aldus het bestuurslid. “Het heeft vooral met beleidskeuzes te maken. Er zijn afgelopen seizoen enkele speelsters gestopt en dat vraagt om versterking. We hebben enkele speelsters van buitenaf benaderd, maar dat heeft niet tot verbreding of versterking geleid. Vervolgens hebben we keuzes moeten maken waar Maurice het niet altijd mee eens was. Zo hebben we als club besloten dat onze A-jeugd komend seizoen landelijk gaat spelen. We hopen daarmee te bereiken dat de jeugd betere aansluiting krijgt bij ons eerste, onder meer door met hars te moeten spelen. Aan de andere kant betekent dat voor hen een zwaar seizoen met lange reistijden. Maurice had dat graag anders gezien.”

Zwaar besluit

Endeman benadrukt dat er geen onmin tussen beide partijen bestaat. “Het was uiteindelijk Maurice die de knoop doorhakte, maar we gaan absoluut niet met ruzie uit elkaar. Daarom voelt dit ook heel dubbel, het was een zwaar besluit.”

Voorlopig nemen Sharina van Dort en Erik Rijers de trainingen op zich. Endeman: “We zijn natuurlijk per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat is nu prio één. We verwachten met het niveau dat we spelen en de vereniging die we zijn dat we een positieve uitstraling hebben en snel in gesprek kunnen met kandidaten.”

Deel dit bericht
Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina