LHC maakt kennis met hoofdklasse: ‘Ze zijn net wat slimmer’

Vorig jaar won LHC alles wat er maar te winnen viel in de eerste klasse. Het kampioenschap ging dan ook meer dan terecht naar de Lemelerveldsen. Bij het debuut in de hoofdklasse A verweerde LHC zich kranig, maar de ploeg kon niet voorkomen dat de eerste wedstrijd nipt verloren werd. Stevo won met 25-24.

De slotfase van het duel in Geesteren, de thuishaven van Stevo, was enorm spannend. LHC stond de hele wedstrijd op een kleine achterstand, maar kreeg bij 24-24 de kans om toch punten te pakken. De break-out werd echter gemist. Stevo scoorde in de volgende aanval vervolgens wel en pakte zo de 24-25 zege. “Het had net andersom kunnen zijn,” zei LHC-trainster Linda IJsseldijk. “Maar we hebben verloren van een goede ploeg. We stonden eigenlijk de hele wedstrijd achter. Het ging moeizaam, we hadden wat pech met ongelukkige momenten. Maar ik heb ontzettend veel vechtlust gezien bij mijn ploeg, dus ik ga vol vertrouwen de rest van het seizoen in.”

Net wat slimmer

IJsseldijk vond Stevo vooral in de breedte erg sterk. “We wisten vooraf niks van hen, dus we gingen er onbevangen in. Op een gegeven moment had ik vanaf de kant hun spel wel door, maar voordat dat doordringt in het veld, ben je een heel eind verder. Stevo was van de linkerhoek tot de rechterhoek sterk, met goeie cirkelspeelsters en drie sterke opbouwers. In de eerste klasse was dat anders, daar moesten ploegen het vaak van een paar goede speelsters hebben. Bovendien was deze ploeg net wat slimmer, dat zag je. Een voorbeeld: bij een vrije bal tegen leggen wij braaf de bal snel neer, zij vragen eerst aan de scheidsrechter waarom hij hiervoor fluit. Net wat gehaaider.”

Stevo – LHC: 25-24 (13-11)
Doelpunten LHC: Jolin van den Berg 10, Esmee Kamphuis 3, Paula Kogelman 3, Jill Meijerman 2, Lynn Veltmaat 2, Noor Wessels 2, Kim IJsseldijk 1, Jill Neppelenbroek 1

Foto: LHC, hier in actie tegen Wesepe vorig seizoen, verloor de eerste wedstrijd in de hoofdklasse | fotograaf Martin Zwakenberg

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina