Lettele scoort ruim dertig keer, maar verliest alsnog van Duiven

Zaterdagavond speelden Lettele en Duiven tegen elkaar. Duiven had bij aanvang van de wedstrijd één punt meer dan Lettele. Bij winst kon de ploeg van trainer Gert Wessels aanhaken bij de top en over Duiven heengaan op de ranglijst. De beide teams maakten er in Bathmen een doelpuntenfestijn van. Lettele wist 33 keer het net te vinden, maar Duiven deed dat maar liefst 41 keer. Promovendus Duiven stijgt daardoor naar de derde plaats.

In een goed gevulde sporthal de Uutvlog scoorden Lettele en Duiven er in de eerste helft flink op los. De wedstrijd ging dan ook gelijk op en Lettele pakt aan het begin een 4-3 voorsprong. Vervolgens scoorde Duiven vier keer op rij en boog de achterstand om naar een 4-7 voorsprong. Beide teams speelden met een offensieve dekking en veel op snelheid. Ze waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Dit resulteerde in een 20-21 ruststand in het voordeel van de bezoekers.

In de tweede helft liep Duiven snel uit via 21-25 naar 23-29. Lettele creëerde genoeg kansen, maar de paal, lat en de keepster van Duiven stonden vaak in de weg. Duiven bleef wel scoren, mede dankzij een heel sterke opbouwrij. Gert Wessels: “Duiven had drie heelgoede schutters in de opbouwrij en een goede cirkelspeelster.” Een van die opbouwers is Lisa Oosterwijk, de oud-speelster van Kwiek en Voorwaarts. Zij is verhuisd van Twello naar Duiven en komt sinds dit seizoen uit voor de club uit haar nieuwe woonplaats.

“De laatste tien minuten gingen we nog offensiever verdedigen waardoor we uiteindelijk veel doelpunten om de oren kregen. Duiven heeft de wedstrijd verdiend gewonnen, maar de uitslag is wel wat geflatteerd”, concludeerde trainer Wessels. Ondanks de nederlaag was hij trots op zijn team: “We waren goed aan elkaar gewaagd. Beide teams spelen veel op snelheid en dat maakte het een sportieve en leuke wedstrijd. Duiven was vandaag duidelijk beter in de afronding. Maar het team heeft wel zestig minuten lang keihard gewerkt”, complimenteerde hij zijn ploeg. Ook ontving Lettele na afloop nog een mooi compliment van de tegenstander: Lettele was de snelste ploeg waar ze ooit tegen gespeeld hebben.

Lettele staat met twaalf punten uit tien wedstrijden op de vijfde plaats. Volgend weekend sluit de ploeg het jaar af tegen koploper OBW in Zevenaar.

Lettele – Duiven 33-41 (20-21). wedstrijdverslag Doelpunten Lettele: Bianca Klein Koerkamp 6, Lenneke Groot Koerkamp 5, Kim Oosterhuis 5, Marjolein Westerbeek 5, Amber Zandbelt 5, Jolien Oosterwijk 4, Anouk van Rossum-Schiphorst 2, Amilia Aarnink.

Foto: Lettele-speelster Amber Zandbelt (hier in actie tegen Nieuw Heeten vorig seizoen) scoorde tegen Duiven vijf keer | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina