Kwiek versus Voorwaarts: wie heeft de beste papieren?

Er is dit weekend slechts een wedstrijd, maar voor voor een! In Raalte ontvangt Kwiek competitiegenoot Voorwaarts. Een treffen dat garant staat voor snel en aantrekkelijk handbal, veel publiek en ongekende spanning. Wie heeft de beste papieren?

Voorwaarts

Voorwaarts staat er op de ranglijst het beste voor. Dat kan ook niet anders, want al weken is de formatie van coach Helma Meijerman de koploper. Quintus 2 volgt op een puntje, maar doet voor spek en bonen mee. Promoveren is niet aan de orde voor de reserves van de Kwintsheulse ploeg, de hoofdmacht speelt immers al in de eredivisie.

De eerstvolgende concurrent van Voorwaarts is Volendam, dat een achterstand van zes punten heeft. Daarna volgt Kwiek op acht punten. Voorwaarts kan zich dus een foutje veroorloven zonder in de problemen te komen, waardoor de druk komende zaterdag niet heel groot is. Maar wint het zelf en laat Volendam tegen Aalsmeer een puntje liggen, dan is promotie naar het hoogste Nederlandse niveau al een feit.

Het vertrouwen in Twello is groot. Slechts drie keer werd er dit seizoen verloren. In de thuiswedstrijd tegen Kwiek gaven de Twellosen niets weg. Die wedstrijd werd eenvoudig omgezet in een 36-28 zege. De ploeg kent de Raalter speelwijze goed en hoeft zich dus niet te laten verrassen.

Tot slot wordt Voorwaarts thuis én uit ondersteund door een fanatieke supportersclub. De oranje fans zijn overal luid en duidelijk aanwezig en zorgen zelfs bij de verste uitwedstrijden voor het thuisgevoel. Die achtste man heeft de ploeg al vaker door zware momenten in wedstrijden heen geholpen en kan dus ook zaterdag beslissend zijn voor Voorwaarts.

Kwiek

Hoewel voorgaande zaken allemaal voor een Twellose zege pleiten, lijkt toch Kwiek de meeste aanspraak op winst te maken. De Raaltenaren spelen namelijk thuis. En dat gegeven blijkt dit, maar vooral vorig seizoen een doorslaggevende factor te zijn. In de reguliere én nacompetitie troffen Kwiek en Voorwaarts elkaar vorig jaar vier keer. Telkens was de thuisploeg degene die er met de punten vandoor ging.

Daarnaast geldt ook voor Kwiek dat de tegenstander van morgenavond geen geheimen heeft. De sterke en zwakke punten van Voorwaarts zijn meer dan bekend in Raalte. Bovendien beschikt interim-coach Tonio van Rhee over videobeelden, waardoor ook de laatste onduidelijkheden boven tafel zullen komen.

Kwiek is de laatste weken bezig aan een stevige opmars. Stonden de Raalter handbalsters enkele maanden terug nog in de middenmoot, inmiddels hebben ze zich opgewerkt tot een sterke subtopper. Bovendien is nacompetitie binnen handbereik. Ook bij Kwiek is het vertrouwen in eigen kunnen daarmee groot.

De reuring rondom het abrupte vertrek van coach Jan Majoor heeft voor veel onrust gezorgd binnen de Raalter vereniging. De speelsters lijken de pijnlijke kwestie echter achter zich gelaten te hebben. Sterker nog, aanvoerster Charlotte Schulten gaf aan dat het de ploeg juist extra motiveert. “We waren al een hechte groep en wellicht zijn we hierdoor nog hechter geworden. We zijn door alles extra gedreven voor de komende wedstrijden. Zaterdag gaan we er ook alles aan doen om tegen Voorwaarts de punten in Raalte te houden.”

Stand top 1e divisie
1. Voorwaarts     22 – 38
2. Quintus 2       22 – 37
3. Volendam       22 – 32
4. Kwiek             22 – 30

Zaterdag 23 februari 2019, sporthal Tijenraan, Raalte
19.30 uur   Kwiek – Voorwaarts

Foto: Vorig seizoen was Kwiek (rood) in eigen huis te sterk voor Voorwaarts, bron: www.hvkwiek.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina