Kwiek veel te sterk voor DSVD: ‘Het is vanaf nu moeten, geen mogen meer’

Kwiek boekte donderdagavond een belangrijke zege op DSVD. Het inhaalduel tegen de hekkensluiter – en oude ploeg van opbouwster Marit Winkels (foto) – werd met 40-28 overtuigend gewonnen. Ook de komende twee wedstrijden moeten volgens trainer Lars Hoogeveen in winst omgezet worden. “Het is vanaf nu moeten, geen mogen meer.”

“Natuurlijk moesten we deze wedstrijd winnen – DSVD staat onderaan – maar dan moet het nog wel gebeuren. We onderschatten niemand, we zitten niet in die positie om dat te doen”, aldus Hoogeveen. Hij zag dat zijn ploeg donderdagavond al snel een voorsprong pakte. “De eerste helft eindigden we rommelig. Misschien wisselde ik ook wel iets te veel”, stak hij de hand in eigen boezem. Bij rust stond zijn ploeg met 18-14 voor. Dat verschil bleef in de tweede helft een tijdje op de borden staan, maar ineens was daar de versnelling. Via 35-25 werd de eindstand van 40-28 bereikt. “Dit was even nodig.”

Ongelukjes thuis

Hoogeveen had eindelijk weer wat meer wisselmogelijkheden. “We hadden de afgelopen weken plotseling met een heleboel blessures te maken. Ook wat ongelukkige dingen: twee speelsters hadden zich thuis bezeerd, bij een ander speelde een oude blessure op. Daardoor werd er veel gevraagd van de bepalende spelers in het veld. Vanavond maakten Lisa Bosch en Jessica Hilbrands weer wat minuten en kon ik wederom een beroep doen op speelsters van het tweede. Dat gaf wat meer ruimte. Daardoor konden we nu wel uitlopen in de tweede helft.”

Pas het begin

De afgelastingen in het amateurhandbal komen voor Kwiek niet geheel ongelegen. “Dat is voor ons een geluk bij een ongeluk”, geeft Hoogeveen toe. “Dames 2 speelt even geen competitie, daar kan ik nu mooi gebruik van maken. Zij trainden altijd al met dames 1 mee, want ze vormen één grote selectie. Nu doen ze ook met de tactische trainingen volledig mee.”

De overwinning op DSVD is een belangrijke, maar is pas het begin, zegt Hoogeveen. “Zaterdag spelen we tegen Volendam, een week later uit tegen Fortissimo. Die wedstrijden moeten we gewoon winnen. Maar dat is niet eenvoudig. Wij vinden dat we moeten winnen, maar dat vindt de tegenstander natuurlijk ook.”

Foto: Marit Winkels haalt uit namens Kwiek, hier in de wedstrijd tegen VZV | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Kwiek veel te sterk voor DSVD: ‘Het is vanaf nu moeten, geen mogen meer’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina