Kwiek op achterstand na onnodig verlies

Het zat er zaterdagavond wel in, maar het kwam er niet uit. In eigen huis verloor Kwiek in de nacompetitie opnieuw van Volendam. Dit keer werd het 24-28.

De grootste tegenstander bleek niet de ploeg uit het vissersdorp te zijn, maar de eigen zenuwen. Het resulteerde in een slordig en veel kansen missend Kwiek. “Dat ging in de koppies van mijn speelsters zitten,” liet coach Henk Woudstra aan de Stentor weten.

Bij rust stond er al een achterstand op het scorebord (11-13), maar daar leek Kwiek in de tweede helft verandering in te brengen. Bij 17-16 stonden de Raaltenaren zelfs aan de goede kant van de score. Doortrekken kon de ploeg van Woudstra die goede fase echter niet. “We zakten weg. Onze dekking stond goed, al hadden we wel moeite met hun hoekspeelsters. Dit is een fikse tegenvaller.”

De derde kanshebber voor het eredivisieticket, ZAP, maakte gisteren geen fout en won met 24-21 van Fortissimo. Kwiek is nu afhankelijk van de resterende resultaten van Volendam en ZAP. Met nog twee wedstrijden te spelen is de achterstand op beide koplopers twee punten. Paasmaandag speelt Kwiek uit tegen Fortissimo.