Kwiek maakt het Groot Venlo knap lastig, maar kan niet voor verrassing zorgen

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie heeft Kwiek een bescheiden nederlaag geleden tegen titelkandidaat Groot Venlo. Waar in de reguliere competitie de Raaltenaren twee keer kansloos waren, wisten ze het woensdagavond de Limburgers flink lastig te maken.

In de eerste helft poetste Kwiek een achterstand van 5-2 weg tot 6-5. Die stand stond lang op de borden in de Venlose sporthal, maar ondanks een dubbele ondertalsituatie wist Groot Venlo toch een gat te slaan. Via 10-5 werd de ruststand op 14-8 gezet.

De wedstrijd leek daarmee als een nachtkaars uit te gaan, maar met een sterke dekking als fundatie zette Kwiek een inhaalrace in. Die leek te gaan lukken. Bij 24-23 was de aansluiting weer gevonden. Groot Venlo wist zich echter op tijd te herpakken en pakte met 27-23 toch gewoon de overwinning.

De andere wedstrijd in kampioenspoule B eindigde zaterdagavond onbeslist. VZV en SEW speelden met 31-31 gelijk tegen elkaar. Groot Venlo staat nu op vijf punten, VZV op drie en SEW en Kwiek hebben elk één punt.

Zaterdag is in de Raalter sporthal Tijenraan VZV de volgende tegenstander van Kwiek. De laatste keer wist Kwiek deze wedstrijd nipt te winnen met 25-24.

Groot Venlo – Kwiek 27-23 (14-8). Doelpunten Kwiek: Lizz Olde Bolhaar 6, Kaylee Damman 3, Paris Scholten 3, Lotte Stam 3, Marit Winkels 2, Lisa Bosch, Floor Liefers, Milou Strijdveen, Floor Tutert, Astrid Uitslag, Nel Veldhuis.

Foto: Floor Tutert haalt uit tegen Groot Venlo in de bekerwedstrijd eerder dit jaar | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina