Kwiek laat het aanvallend afweten en lijdt ruime nederlaag tegen VZV

Aanvallend lukte er zaterdagavond bijzonder weinig bij Kwiek in de thuiswedstrijd tegen VZV. Het tweede duel in de kampioenspoule werd daardoor nooit echt spannend. VZV won eenvoudig met 20-31, waardoor Kwiek na twee duels op één punt blijft staan.

In de eerste minuten ging het nacompetitieduel in sporthal Tijenraan nog wel gelijk op. Na de 0-1 van VZV antwoordde Lizz Olde Bolhaar direct met een mooi afstandsschot. Ook de 2-2 en 3-4 kwamen van de hand van de linkeropbouwster. Daarna lukte er nog maar weinig bij Kwiek. Een break-out werd gemist, tweedelijnsschoten gingen hoog over en ballen werden niet goed aangespeeld. VZV liep simpel uit naar 5-10, waarna Kwiek-coach Jildou Meijer een time-out aanvroeg. Die veranderde echter weinig aan het spelbeeld van Kwiek. VZV behield de voorsprong en liep uit naar de 10-16-ruststand.

In de kleedkamer stak Kwiek de koppen bijeen, maar eenmaal op het veld ging het van kwaad tot erger. Het duurde acht minuten voordat Lisa Bosch vanaf de cirkel de eerste bal voor Kwiek na rust erin gooide. VZV had toen al vier keer gescoord: 11-20. Bij 13-25 was het verschil opgelopen tot twaalf punten. Met twee benutte penalty’s van Lizz Olde Bolhaar en een mooie score van Milou Strijdveen op de rechterhoek liep Kwiek nog iets in, maar VZV werd daar niet zenuwachtig van. Op 18-28 keerde tweede keepster Esmee Feijth knap een strafworp van de bezoekers, maar in de aanval die volgde werd wederom balverlies geleden. VZV profiteerde met een break, die wel afgerond werd. Nel Veldhuis zette met haar tweede van de avond vanuit de linkerhoek de einstand op de borden: 20-31.

Door het tweede verlies op rij – woensdag werd met 27-23 van Groot Venlo verloren – staat Kwiek met één punt op de laatste plaats in kampioenspoule B. Ook SEW heeft nog maar één puntje, nadat die ploeg gisteren met een recorduitslag van 39-51 onderuit ging bij Groot Venlo. Volgende week staan SEW en Kwiek in Wognum tegenover elkaar.

Kwiek – VZV 20-31 (10-16). Doelpunten Kwiek: Lizz Olde Bolhaar 5, Lisa Bosch 3, Kaylee Damman 3, Astrid Uitslag 3, Paris Scholten 2, Nel Veldhuis 2, Lotte Stam, Milou Strijdveen.

Stand kampioenspoule B
1. Groot Venlo 2-7
2. VZV 2-5
3. SEW 2-1
4. Kwiek 2-1

Foto: Kwiek-speelster Kaylee Damman legt aan voor een van haar drie doelpunten tegen VZV | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina