Kwiek kan verrassende voorsprong niet vasthouden en verliest uiteindelijk ruim van Handbal Venlo

Kwiek had weinig te verliezen tegen Handbal Venlo en ging dan ook onbevangen de wedstrijd in. Na een matige eerste helft kwam de Raalter ploeg in de tweede helft helemaal terug in de wedstrijd. Het was echter niet genoeg om de punten mee naar Salland te nemen. Handbal Venlo won het eredivisieduel met 36-29.

In de eerste helft kwam Kwiek er tegen Handbal Venlo nauwelijks aan te pas. Via 8-4 en 15-9 werd de rust bereikt bij een stand van 18-14. Na het wisselen van speelhelft speelde Kwiek zich sterk terug in de wedstrijd. In de verdediging werd enkele keren goed de bal onderschept, waar vooral Kaylee Damman wel raad mee wist. De achterstand slonk en na zes minuten in de tweede helft had Kwiek bij 21-20 de aansluiting gevonden. Reden voor Handbal Venlo om een time-out te nemen.

De spelonderbreking hielp de Limburgsen aanvankelijk niet. Kwiek bleef met vertrouwen handballen en het was opbouwster Jessica Hilbrands die vanuit de tweede lijn de gelijkmaker op de borden zette. Een aanval later zorgde Lisa Bosch (foto) zelfs voor een voorsprong door een break-out goed af te ronden: 21-22. Een paar doelpunten later was het 23-23, een stand die minutenlang op de borden zou staan, mede doordat keepster Joy Maatman een aantal sterke reddingen verrichtte.

Een tijdstraf van Lotte Stam deed Kwiek in die fase uiteindelijk de das om. Handbal Venlo wist wel raad met de manmeersituatie en scoorde twee keer in overtal. Maar ook toen Kwiek weer compleet was, lukte het de ploeg niet om het goede spel van vlak na rust terug te vinden. Het werd 28-23 voordat Kwiek via wederom Jessica Hilbrands iets terugdeed. Kwiek kon geen vuist meer maken en de kampioenskandidaat uit Venlo speelde het duel volwassen uit naar de eindstand van 36-29.

Floor Liefers (8) en Jessica Hilbrands (7) waren wederom de topscoorders aan Kwiek-zijde. Ook Lotte Stam en Kaylee Damman waren met elk vier doelpunten goed vertegenwoordigd op het doelpuntenlijstje. Voormalig Handbal Venlo-speelster Tessa Hilbrands kwam tot één score tegen haar oude ploeg.

Handbal Venlo – Kwiek: 36-29 (18-14)