Kwiek kan goed begin geen passend vervolg geven: verlies in openingswedstrijd

Kwiek is het nieuwe seizoen in de eredivisie met een domper begonnen. Tegen het even sterk geachte SEW begon de Raalter ploeg goed, maar de in de eerste helft opgebouwde voorsprong werd nog voor rust uit handen gegeven. Het duel in sporthal Tijenraan eindigde in 27-32 voor de gasten uit Nibbixwoud.

Anouk van Rijssen opende de score in Raalte, maar slechts enkele tellen later had SEW middels een penalty de stand alweer gelijk getrokken. De gasten liepen iets uit, maar na 3-5 nam Kwiek het initiatief over. Via 8-7 werd na achttien minuten handballen een tussenstand van 12-9 bereikt. Toch ging Kwiek niet met een voorsprong rusten. SEW kwam bij 15-15 op gelijke hoogte en wist er voor het rustsignaal nog knap twee in te prikken: 15-17.

Kwiek gaf zich nog niet gewonnen. Bij 18-19 had de ploeg vroeg in de tweede helft de aansluiting al hervonden. Toch duurde het lang voordat de gelijkmaker op de borden verscheen. Na een hele reeks mislukte aanvallen aan beide kanten was het Lisa Bosch die namens Kwiek de 19-19 liet noteren. De rechterhoekspeelster sprintte de cirkel op waar ze compleet vrij aangespeeld kon worden. Vanaf zes meter was het makkelijk raakschieten.

Kwiek en SEW scoorden vervolgens om en om, tot tien minuten voor het einde de uitploeg de beslissing forceerde. Bij 23-27 was het gat opgelopen tot vier punten. Het nieuwe trainersduo bij Kwiek, Arjan Averink en Olga Assink, vluchtte in een time-out, maar dat baatte niet. Cirkelspeelster Astrid Uitslag wist middels een goed benutte break-out het verschil nog wel iets kleiner te maken (25-28), maar SEW was daar niet bepaald van onder de indruk. Bij 27-30 en nog twee minuten te spelen vervloog het laatste sprankje hoop bij Kwiek nadat in de aanval de bal simpel werd ingeleverd. SEW schoot nog tweemaal raak en bepaalde zo de eindstand op 27-32.

Komende zaterdag kan Kwiek zich revancheren voor deze nederlaag. Dan gaat de ploeg op bezoek bij VZV in ‘t Veld.