Kwiek jaagt met optimale bezetting op eredivisieticket

Kwiek begint over drie weken met een optimale bezetting aan de competitie in de eerste divisie. Coaches Tonio van Rhee en Henk Woudstra hebben alle posities in het veld dubbel bezet. Daarmee lijken de randvoorwaarden om kans te maken op promotie naar de eredivisie dik in orde.

“Qua sterkte zijn we op niveau gebleven,” stelt Van Rhee, die vorig jaar met zijn ploeg in de nacompetitie zijn meerdere moest erkennen in Volendam. “Natuurlijk moeten we nu voor het kampioenschap gaan. Daar zijn we het denk ik allemaal wel over eens. Maar goed, laten we eerst maar eens de top drie als doel stellen. Na de eerste drie, vier weken weet je waar je aan toe bent. Verlies je twee keer achter elkaar dan is de stemming alweer heel anders.”

Dubbel bezet

Van Rhee en Woudstra voegden twee nieuwe spelers aan hun selectie toe. Het probleem dat ontstond na het stoppen van keepster Femke te Wierik (zij gaat in dames 3 spelen) loste zichzelf snel op. Van het uit de eredivisie teruggetrokken Dalfsen meldde zich een andere Femke. Femke Erkens gaat samen met Claudia ter Wal het Raalter doel verdedigen.

Cirkelspeelster Charlotte Schulten volgde Te Wierik naar dames 3, opbouwster Maaike van Oldeniel hield het handballen helemaal voor gezien. Ook Romy ten Cate besloot onlangs te stoppen bij Kwiek. Daartegenover stond enkel de komst van hoekspeelster Lisa Bosch. Meer nieuwe spelers zijn volgens Van Rhee ook niet nodig. “We hebben nu veertien speelsters en alle posities zijn dubbel bezet. Bovendien zijn er speelsters die op meerdere plekken goed uit de voeten kunnen. Iedereen wil natuurlijk speelminuten maken. Zou je nog meer mensen meenemen, dan wordt dat heel lastig.”

Lees ook: Zij zwaaien af bij hun club

De jonge Astrid Uitslag, die net als Bosch en Erkens van Dalfsen overkomt, sluit aan bij dames 2 dat in de tweede divisie speelt. “Zij is een speelster voor de toekomst,” weet Van Rhee. Dat geldt ook voor onder anderen Merle Mulder, Joy Maatman en Femke Schoterman.

Oefenwedstrijden

Kwiek speelt de komende weken nog verschillende oefenwedstrijden. Morgen staat in Deurningen een trial met DSVD en het Duitse Ibbenbüren op het programma. Volgende week zondag volgt in Tijenraan een trial met Voorwaarts en Borhave. Het laatste oefenduel is op zaterdag 31 augustus. Dan speelt Kwiek in eigen huis tegen tweededivisionist SVBO.

Kwiek opent zaterdag 7 september het seizoen met een thuiswedstrijd tegen het uit de eerste divisie gepromoveerde VELO.

Selectie Kwiek 2019-2020
Doel: Femke Erkens, Claudia ter Wal
Linkerhoek: Floor Liefers, Nel Veldhuis
Rechterhoek: Lisa Bosch, Romé Steverink
Cirkel: Danique de Jong, Kim Peters
Linkeropbouw: Valerie Logtenberg, Floor Tutert
Rechteropbouw: Kim Boerdam, Meike Damhuis
Middenopbouw: Jessica Hilbrands, Anouk van Rijssen

Trainer/coach: Tonio van Rhee, Henk Woudstra

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina