Klinkende clashes in kwartfinales bekertoernooi

Vier prachtige affiches tellen de kwartfinales van het regionale bekertoernooi. Vooral de eerste klasse Oost is flink vertegenwoordigd. De vier wedstrijden worden alle gespeeld op dinsdag 21 mei.

De vroegste wedstrijd is die tussen competitiegenoten HHZD en Nieuw Heeten. De onderlinge strijd in de eerste klasse is in evenwicht: HHZD won thuis ruim met 34-22; Nieuw Heeten revancheerde zich enkele maanden later met een klinkende 26-17 overwinning. Wie van de twee pakt de voorsprong, de eer en het ticket naar de halve finales?

Om 20.00 uur speelt Broekland in Vaassen tegen CVO. Ten koste van HHZD (22-20) trok CVO vorig jaar de winst in de bekerfinale naar zich toe en is daarmee de huidige bekerhouder. In het landelijke toernooi wisten de Vaassense speelsters het eerstedivisionist Kwiek heel lastig te maken (20-23 nederlaag). Dit seizoen werd CVO kampioen van de tweede klasse en speelt dus volgend jaar op hetzelfde niveau als Broekland. Broekland kende afgelopen seizoen een prima jaar in de eerste klasse met een mooie tweede plaats, achter kampioen DFS Arnhem 2, als resultaat.

Haarle ontvangt in eigen huis de buurvrouwen uit Heeten. Het treffen tussen de beide rivalen staat altijd garant voor spannende duels. In de competitie eindigde Haarle net boven Heeten (plek 5 om 6), maar wist de beide wedstrijden niet te winnen. Telkens hadden de Heetensen een uitgekiend plan waarmee ze Haarle het meer dan lastig wisten te maken. Heeft Haarle dit keer wel een antwoord of gaat Heeten opnieuw met de winst aan de haal?

De laatste wedstrijd is die tussen LHC en Grol. LHC, dat zevende eindigde in de eerste klasse Oost, heeft het thuisvoordeel. Grol speelt eveneens in de eerste klasse, maar dan in de regio Twente. Daar werd de ploeg achtste. LHC had in de eerste ronde weinig problemen met tegenstander Lettele 2: het werd 34-24. Grol moest naast een eerste ronde ook een voorronde spelen. In de eerste wedstrijd werd ABS met 25-22 verslagen, vervolgens werd Schalkhaar met 19-17 uitgeschakeld.

Kwartfinales regionaal bekertoernooi
Dinsdag 21 mei 2019
19.45 uur: HHZD – Nieuw Heeten
20.00 uur: CVO – Broekland
20.15 uur: Haarle – Heeten
20.30 uur: LHC – Grol

Foto: actiemoment uit de wedstrijd LHC (blauw-wit) tegen Haarle afgelopen seizoen, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina