Jonkies van Kwiek verslaan eredivisionist E&O

De A1 van Kwiek heeft in het bekertoernooi opnieuw voor een daverende verrassing gezorgd door eredivisionist E&O uit te schakelen. In Emmen won de ploeg van Marlies Klein Nulent met 25-26.

Kwiek A1 – dat in de vorige rondes Dalfsen, de Tukkers en Stevo versloeg – begon sterk aan de regiofinale. Na dertig minuten hadden de junioren een voorsprong van zes punten te pakken, ruststand: 8-14. Vijf minuten voor het eindsignaal was het verschil wel iets geslonken, maar met vier punten achterstand (21-25) leek E&O het tij niet meer te kunnen keren. In de slotfase kwam de hekkensluiter van de eredivisie nog wel een stuk dichterbij, maar voor Kwiek A1 klonk het eindsignaal net op tijd.

Kwiek A1 heeft zich door deze zege geplaatst voor de hoofdronde van het bekertoernooi. Daarin gaan alle regiowinnaars samen met de eredivisieploegen de strijd met elkaar aan. Ook het eerste team van Kwiek stroomt dan in. De eerste ronde, die direct de achtste finale is, vindt plaats van 30 januari tot en met 1 februari.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina