Holten trapt ondanks waarschuwing toch in de val: ‘We werden ontregeld’

De dames van Holten kwamen dit weekend als een van de weinige teams wel in actie. Zaterdagavond ging de ploeg van trainer Richard Groote Schaarsberg op bezoek bij promovendus Artemis’15. Helaas zonder positief resultaat: 28-20.

Na een knappe zege op CVO (20-17) twee weken geleden reisden de dames van Holten zaterdagavond af naar Doetinchem waar het nog ongeslagen Artemis’15 de tegenstander was. Richard Groote Schaarsberg had zijn ploeg van tevoren gewaarschuwd voor het spel van de tegenstander. “Het is een heel fysieke en stugge ploeg, met ander handbal dan dat we hier in de regio spelen.”

Ondanks de waarschuwing bleek Holten niet opgewassen tegen het stugge spel. Artemis nam direct een ruime voorsprong. Binnen tien minuten stond het 7-1 in het voordeel van de thuisploeg. Dit wedstrijdbeeld veranderde niet en bij rust keek Holten tegen een 15-9 achterstand aan. Ook in de tweede helft kwam Holten er niet meer aan te pas. Bij 28-20 klonk het eindsignaal.

“We hebben totaal niet ons eigen spel kunnen spelen. Vanaf het begin hield Artemis het tempo in de wedstrijd laag. We werden ontregeld door onze tegenstander die z’n eigen spel speelde en het wedstrijdtempo bepaalde. Een kracht van dat team”, complimenteert de trainer van Holten zijn tegenstander. “Als we ons eigen spel op snelheid konden spelen, hadden we hier niet hoeven te verliezen. Helaas lukte het niet voor ons.”

Compliment voor jonge Lisan Aanstoot

Ondanks het verlies is Groote Schaarsberg trots. “We hebben zestig minuten lang gevochten en niet de koppies laten hangen. Ondanks dat we de hele wedstrijd achter stonden. Daarnaast kwam jongeling Lisan Aanstoot, overgekomen vanuit de A, tot twee mooie doelpunten. Ze stond er gewoon goed en dat is zeker een compliment waard. Maar ook voor de rest van het team die zestig minuten lang geknokt heeft.”

Het scheelde niet veel of Holten was vorig jaar gedegradeerd naar de tweede klasse. De ploeg mocht op de valreep z’n plek in de eerste klasse behouden en met een nieuwe trainer kijken ze vol enthousiasme uit naar de rest van het seizoen. “Ik denk niet dat we dit jaar een degradatiekandidaat hoeven te zijn. Er zullen ploegen zijn die beter zijn dan wij, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen een goede middenmoter kunnen zijn. Met dit team hoeven we zeker niet te degraderen”, blikt Groote Schaarsberg positief vooruit.

Zaterdag 28 oktober staat de volgende wedstrijd voor Holten op het programma. In eigen huis ontvangen ze het nog ongeslagen HHZD.

Artemis15 – Holten 28-20 (15-9).

Foto: Holten-speelster Karlijn in de wedstrijd tegen Kwiek 3 van vorig seizoen | fotograaf Math Willems

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina