HHZD, Haarle en ook LHC 2 zonder problemen door naar volgende bekerronde

De eerste ronde van het regionale bekertoernooi leverde geen grote verrassingen op.

LHC 2 kwam zonder te spelen de eerste ronde door. De wedstrijd tegen the Flyers ging niet door, waardoor er een reglementaire 10-0 overwinning werd geboekt door de Lemelervelders. In de tweede ronde treffen ze Haarle, dat tegen SDOL 2 flink uithaalde. In Luttenberg stopte de teller, na een ruststand van 12-21, uiteindelijk pas bij 16-40.

Het Heinose HHZD (foto: Lieke Spenkelink) was met 30-25 te sterk voor het derde team van Kwiek en mag komende dinsdag in Arnhem tegen tweedeklasser Udi 1896 proberen nog een ronde verder te komen.

Zwolle 2 redde het niet tegen Duiven, de kampioen van de eerste klasse. In de eerste helft stond Zwolle nog verrassend voor (11-12), maar na rust stelde Duiven orde op zaken en pakte met 22-18 de overwinning.

Holten, vrijgeloot in de eerste ronde, is in de tweede ronde de volgende tegenstander van Duiven. Dan komen ook onder meer Schalkhaar en Wijhe’92 2 tegen elkaar in actie, evenals Wesepe en Klarenbeek.