‘Het mag nu niet meer misgaan’

ABS zette zondag een belangrijke stap richting de titel in de tweede klasse A. Concurrent Wijhe’92 2 werd in de Bathmense Uutvlog met 24-16 verslagen. Met nog zes wedstrijden te gaan, heeft de Bathmense ploeg de gewenste promotie naar de eerste klasse geheel in eigen hand.

De eindstand van 24-16 doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was. “Overtuigend? Zo voelde het niet,” liet Loes Groot Lipman desgevraagd weten. De zwangere opbouwster is samen met de geblesseerde Romy van Zijl verantwoordelijk voor de coaching van ABS na het tussentijdse vertrek van Mark Commandeur eind oktober. “We zijn vooral op het laatst erg uitgelopen. Toen geloofde Wijhe er niet meer in en konden wij de score opvoeren met een paar mooie breaks. Daarvoor ging het gelijk op. Bij rust was het 10-8 in ons voordeel. We spraken af dat we langere aanvallen moesten spelen en goed moesten kijken naar de keeper van Wijhe. In de tweede helft waren onze schoten veel scherper en hadden we meer rust in de aanval.” Ook het sterke keeperswerk van Liang Dijkerman was debet aan het goede resultaat. “Zij stond enorm goed te keepen en hield er onder andere twee penalty’s en een break uit. Zij was erg belangrijk voor ons.”

ABS staat nu vier punten los van de nummer 2 Holten. Wijhe 2 volgt op plek drie met zeven punten achterstand, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. “Het kan natuurlijk nog misgaan voor ons, maar dat mag eigenlijk niet meer,” vindt Groot Lipman. “Holten en Wijhe moeten bovendien nog tegen elkaar. We gaan ervan uit het kampioenschap op 22 maart in en tegen Holten zelf over de streep te trekken. Dat wordt een mooie derby.”

Lees ook: wedstrijdverslag ABS – Wijhe’92 2

Stand 2e klasse A
1. ABS 12-22
2. Holten 12-18
3. Wijhe’92 2 10-15
4. Lettele 2 11-14
5. Klarenbeek 12-11
6. LHC 2 12-10
7. Broekland 2 12-8
8. Kwiek 3 10-7
9. Achilles 12-5
10. Zwolle 2 11-4

Foto: keepster Liang Dijkerman van ABS keert weer een schot van Wijhe’92 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina