19-01-2020: ABS – Wijhe’92 2 (2e klasse)

Verslag ABS

In een volgepakte sporthal De Uutvlog stond de topper tegen concurrent Wijhe ’92 op het programma. Met slechts 1 verliespunt minder kon vandaag met een overwinning een belangrijke dreun worden uitgedeeld aan de nummer 2. Na een nerveus begin met weinig doelpunten nam Wijhe afstand met 1-3. Geleidelijk aan kwam ABS beter in de wedstrijd, mede door een fraai doelpunt via een “sister act” van de gezusters Rietman (Anne en Linde). De 3 A1-speelsters, Maud, Mellanie en Lissa, speelden moeiteloos mee in het team wat een mooi resultaat is van de inspanningen van de jeugdopleiding van ABS. De ruststand werd bereikt met 10-8 in het voordeel van ABS.

Na de pauze kwam ABS furieus uit de startblokken wat resulteerde in een tussenstand van 17-12 na driekwart wedstrijd. ABS leek af te stevenen op een eenvoudige overwinning tegen de concurrent maar dat is altijd een gevaarlijke gedachte. De Wijhe-speelsters zeiden tegen elkaar en nu “wijheh” en de spanning kwam terug in de wedstrijd: 17-15. Mede door geweldig keeperswerk van Liang werd de voorsprong echter geleidelijk aan uitgebouwd naar 20-15. Via een fraai aantal goals in de break out werd uiteindelijk de eindstand bereikt van 24-16 en was het groot feest in sporthal De Uutvlog. Een upporter van ABS merkte nog droog op: “Ja, als je ook niet wint van Wijhe 92, dan wordt het lastig.” Al met al een prima weekend voor ABS-handbal met de teams B1, A1 en Dames 1 op kampioenskoers!

Aankomende zaterdagavond, 25 januari, staat de uitwedstrijd tegen Achilles 1 uit Apeldoorn, de nummer 9 op de ranglijst, op het programma, aanvang 20.15 uur. 1 van de 6 hordes die nog moet worden genomen voor het kampioenschap! Dames 1 rekent weer op de steun van een grote supportersschare uit Battum!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stuur jouw nieuws in

Heb je een nieuwtje, een wedstrijdverslag of een ander bericht dat op deze site thuis hoort? Stuur het dan in, het liefst met een leuke (actie)foto erbij, via het contactformulier of mail het naar info@handbaloost.nl.

Foto’s en filmpjes zijn ook van harte welkom!

Deel deze pagina