19-01-2020: ABS – Wijhe’92 2 (2e klasse)

Verslag ABS

In een volgepakte sporthal De Uutvlog stond de topper tegen concurrent Wijhe ’92 op het programma. Met slechts 1 verliespunt minder kon vandaag met een overwinning een belangrijke dreun worden uitgedeeld aan de nummer 2. Na een nerveus begin met weinig doelpunten nam Wijhe afstand met 1-3. Geleidelijk aan kwam ABS beter in de wedstrijd, mede door een fraai doelpunt via een “sister act” van de gezusters Rietman (Anne en Linde). De 3 A1-speelsters, Maud, Mellanie en Lissa, speelden moeiteloos mee in het team wat een mooi resultaat is van de inspanningen van de jeugdopleiding van ABS. De ruststand werd bereikt met 10-8 in het voordeel van ABS.

Na de pauze kwam ABS furieus uit de startblokken wat resulteerde in een tussenstand van 17-12 na driekwart wedstrijd. ABS leek af te stevenen op een eenvoudige overwinning tegen de concurrent maar dat is altijd een gevaarlijke gedachte. De Wijhe-speelsters zeiden tegen elkaar en nu “wijheh” en de spanning kwam terug in de wedstrijd: 17-15. Mede door geweldig keeperswerk van Liang werd de voorsprong echter geleidelijk aan uitgebouwd naar 20-15. Via een fraai aantal goals in de break out werd uiteindelijk de eindstand bereikt van 24-16 en was het groot feest in sporthal De Uutvlog. Een upporter van ABS merkte nog droog op: “Ja, als je ook niet wint van Wijhe 92, dan wordt het lastig.” Al met al een prima weekend voor ABS-handbal met de teams B1, A1 en Dames 1 op kampioenskoers!

Aankomende zaterdagavond, 25 januari, staat de uitwedstrijd tegen Achilles 1 uit Apeldoorn, de nummer 9 op de ranglijst, op het programma, aanvang 20.15 uur. 1 van de 6 hordes die nog moet worden genomen voor het kampioenschap! Dames 1 rekent weer op de steun van een grote supportersschare uit Battum!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina