25-01-2020: Broekland – Lettele (hoofdklasse)

Verslag Broekland

Natuurlijk wisten we van tevoren dat we op ons best moeten spelen om het tegen Lettele spannend te maken. Helaas lieten we dit in de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet zien. Lauri zet de stand op 1-1, maar voor we het weten staat er 1-6 op het scorebord. Lettele speelt snel, heel snel. Dit is ook ons eigen spel, maar we laten ons overdonderen. We sprokkelen wat doelpuntjes mee maar laten Lettele te makkelijk scoren, hierdoor wordt het nooit echt een spannende pot. Van 5-12 maken we er nog een ruststand van 10-16 van.

De taken zijn helder. We proberen een andere verdedigingsvorm en dit pakt goed uit. Lettele scoort voornamelijk nog uit een snelle break out na een slordige aanval van ons. De tweede helft blijven we rond de 6 doelpunten op achterstand, we komen niet dichterbij en geven niet meer weg. Even komt de stand nog op 8 doelpunten; 20-28. Maar door 2 mooie aanvallen van onze snelle hoeken Yara en Rowy is de eindstand 22-28.

We zakken hierdoor naar de 4de plek. Wetende dat de ploegen om ons heen nog tegen de hoger geklasseerde teams moeten. 6 punten verschil verliezen van de ongeslagen koploper is niet slecht, alleen de manier waarop had beter gekund. Lettele DS1, succes met de jacht om de titel.

Volgende week een belangrijke wedstrijd voor ons. Om 19:00 spelen wij in Arnhem tegen ESCA handbal. ESCA speelt ook bovenin mee, bij winst kunnen we deze ploeg onder ons zetten. Bedankt voor jullie support vandaag en tot volgende week! 🧡

Verslag Lettele

Dat de meiden er zin in hadden straalde ervan af. De hal liep al vroeg vol, er was geen parkeerplek meer te krijgen en de mensen die later binnenkwamen hadden alleen nog een staplaats. Maar iedereen genoot van de ambiance die om deze wedstrijd heen lag. Broekland liet weten op social media dat ze ervoor wilden vechten en wilden er weer een spannende strijd van maken net als de eerste helft in de eerste competitiewedstrijd. Over en weer werden de berichten gedeeld en beantwoord, de wedstrijd leeft al de hele week. Beide teams hebben zin in de ontmoeting.

Coach Stege was duidelijk in de kleedkamer. Wij laten zien wie wij zijn, wat we kunnen en spelen ons spel. De verdediging werd doorgenomen en met een strakke 6-0 dekking tegen de fysieke speelsters van Broekland werd er aangevangen. Broekland, de nieuwkomer in de Hoofdklasse, wist ons in de eerste wedstrijd nog te verrassen met hun spel. We wisten nu precies waar we het de vorige keer zo moeilijk mee hadden in de eerste helft. Die fout maken wij geen twee keer en meteen vanaf de eerste seconde liet Lettele zien wat de plannen waren.

Broekland wilde er graag een spannende ontmoeting van maken, maar Lettele had hele andere plannen. Na de 0-1 voorsprong speelden de meiden snel, zuiver en met een energie die al weken niet zo hoog was geweest.
Na 0-1 werd het 1-6 en via 3-9 stond na 15 minuten handbal al een ruime marge van 4-12 in het voordeel van Lettele op het scorebord. Lettele was duidelijk de baas. Ondanks dat de ploeg de energie hoog hield kwam er toch weer iets van gemakzucht om de hoek kijken. Doelpogingen gingen er niet meer feilloos in en af en toe werd de bal verspeeld. Met 10-16 gingen we rusten.

In de rust bespraken we nog een keer wat we wilden en na 5 minuten stond er alweer 12-20 op het bord. De meiden trokken niet echt meer door en gedegen speelden we de wedstrijd uit. De meegereisde speelsters van dames 2 konden ook hun minuten maken in deze ontmoeting. De wedstrijd eindigde in 22-28. De 15de overwinning op rij.