Heeten verslaat SDOL en gaat als koploper de winterstop in: ‘Heel spannend gemaakt’

Zaterdagavond stond voor Heeten en SDOL de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. In Heeten kwam de Luttenbergse formatie van coach Helma Meijerman op bezoek. Voor SDOL de vierde derby op rij. Na drie opeenvolgende zeges op Nieuw Heeten, LHC en Overwetering gingen ze met veel vertrouwen op bezoek bij de koploper. Het werd een spannende derby. Heeten won uiteindelijk met 34-33 en gaat als koploper de winterstop in.

De eerste helft leek er niet veel aan de hand voor de dames uit Heeten. De ploeg van coach Linda IJsseldijk speelde een goede eerste helft. “De dekking stond erg goed en ook aanvallend werd er genoeg gescoord”, aldus IJsseldijk. Bij rust was het verschil vijf punten in het voordeel van Heeten: 20-15. “In de rust hebben we afgesproken om de dekking zo te laten staan. Die stond gewoon erg goed. Aanvallend kon het hier en daar nog iets beter en dat hebben we besproken.”

Heeten scoorde meteen na rust het eerste doelpunt en liep uit naar 21-15. Het leek erop dat de thuisploeg de goede eerste helft voortzette. Maar Heeten scoorde even niet, waardoor SDOL terug via 21-18 en 25-23 terug kon komen in de wedstrijd en voelde dat er nog wel wat te halen viel.

De tweede helft ging gelijk op met steeds een minimale voorsprong voor Heeten. Bij 32-32 gaf de thuisploeg de voorsprong uit handen en stond er een gelijkspel op het scorebord. Het werd een spannende slotfase in een goed gevulde sporthal. Heeten kwam op 33-32, maar SDOL bleef ook scoren en kwam weer langszij: 33-33. Uiteindelijk was het Heeten dat aan het langste eind trok. Bij 34-33 klonk het laatste eindsignaal.

‘Snelle en goede ploeg’

“We hebben het spannend gemaakt. In de tweede helft hadden we geen vat meer op de schoten uit de tweede lijn van SDOL. Inge Lugtenberg schoot een aantal goede ballen erin en daar hadden we geen grip op. We lieten ze helemaal terugkomen in de wedstrijd. Het is een hele snelle en goede ploeg”, complimenteerde IJsseldijk de tegenstander. “Wij hebben een aantal blessures, voornamelijk in de opbouwrij. Een aantal meiden van ons hebben gisteren zestig minuten lang gespeeld. Mentaal hebben ze het goed opgepakt. Het was een hele leuke en sportieve wedstrijd. We zijn uiteindelijk heel tevreden met de winst.”

En dat mogen ze zeker zijn in Heeten, want ze gaan als koploper het nieuwe jaar in. “Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Aan het begin van het seizoen ben ik hier gekomen. Toen hadden we als doelstelling de top 5. Dat het dan zo goed gaat, is mooi om te zien. We gaan zien waar het gaat eindigen.”, sloot IJsseldijk positief af.

Heeten – SDOL 34-33 (20-15). Doelpunten Heeten: Lisa Maatman 9, Amèl Blom 8, Kelly Wichers Schreur 7, Eva Rodijk 4, Emma Schoorlemmer 3, Kayra Rodijk 2, Merith Klein Overmeen. Doelpunten SDOL: Inge Lugtenberg 13, Nicole Bons 5, Sharon Spoolder 5, Anne Alferink 4, Joy van der Vegt 3, Isa ten Broeke 2, Roos Kortstee.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina