Heeten op rozen na zege op LHC

Heeten heeft de koppositie in de eerste klasse verstevigd door na een spannende strijd directe concurrent LHC met 27-28 te verslaan. SDOL – dat zaterdag met 13-33 van Overwetering 2 won – is nu de nieuwe nummer 2. Met zes punten verschil heeft Heeten inmiddels een behoorlijke marge opgebouwd.

Eerder dit seizoen was LHC in Heeten nog nipt de sterkste met 22-23. In Lemelerveld waren de rollen omgekeerd, al had LHC in de eerste minuten het betere van het spel. Heeten zette de sterke hoeken van LHC vast, maar daar had de thuisploeg een prima antwoord op. Gaandeweg de eerste helft kwam Heeten beter in de wedstrijd en nam de voorsprong over. Bij rust was het 15-18 voor de ploeg van Harry Stoeten.

In de tweede helft stapte Heeten over op een 4-2-aanval en liep daarmee nog iets verder uit. LHC gaf zich echter niet gewonnen en kwam twee minuten voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Een doelpunt voor Heeten én een stop van de Heetense keepster zette de gasten weer op voorsprong 27-28. Zij verzuimden echter de bal in het spel te houden en zo de wedstrijd uit te spelen. LHC had nog een paar tellen om de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte de Lemelerveldsen niet, waardoor Heeten toch als winnaar van het veld stapte.

Volgende week speelt Heeten thuis tegen HHZD. De Heinosen verloren vandaag nipt van CVO (21-22) en blijven op de tiende plek staan. LHC gaat op bezoek bij Haarle, dat de laatste weken aan een sterke opmars bezig is. Na de 21-28 zege op Dalfsen van gisteravond is de selectie van trainer André Biemans inmiddels opgekropen naar de zesde plek.

Lees ook: wedstrijdverslagen LHC – Heeten

Foto: Heeten

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina