02-02-2020: LHC – Heeten (1e klasse)

Verslag LHC

Vandaag speelde de dames van Auto van Ewijk/LHC om 12.20 uur tegen de koploper Plus Severijn/Heeten dames 1. Van tevoren beloofde het een spannende wedstrijd te worden en niet was minder waar. De dames van Heeten opende de wedstrijd en vanaf het begin bleef de stand dicht bij elkaar. Vooral in de eerste helft werden er door beide ploegen veel kansen gemist, Heeten raakte veel de paal en de lat en doelpogingen van Auto van Ewijk/LHC werden gestopt door de keeper. Heeten wist net iets vaker te scoren wat leidde tot een ruststand van 15-18 in het voordeel van de uitploeg.

In de tweede helft wisselde de stand de hele tijd, de ene keer in het voordeel van Heeten en de andere keer weer in het voordeel van Auto van Ewijk/LHC. Aan het eind van de wedstrijd stond de verdediging van de dames van Auto van Ewijk/LHC goed dicht maar ondanks dat wist Heeten alsnog van afstand te scoren. Tot de laatste seconde was het spannend en bleven beide teams strijden voor de winst. Helaas eindigde wedstrijd in een winst voor de dames voor Heeten met een eindstand van 27-28.

Verslag Heeten

Vandaag stond de wedstrijd tegen LHC DS1 op de planning. Wij als nummer 1 tegen de nummer 2! De vorige keer hadden we met 1 punt verschil verloren dus we wisten dat er een spannende pot op ons stond te wachten. Vanuit de vorige wedstrijd wisten we dat we de hoeken vast moesten zetten en het spel zouden kunnen winnen door fel te verdedigen.

We hadden de hoeken goed vast maar daar wist LHC goed op in te spelen door tussen 1 en 2 de gaten op te zoeken. Onze verdediging startte dus wat stroef waardoor LHC de eerste helft een hele tijd heeft voor gestaan. Wij moesten ons ons spel zien te vinden en dit duurde even maar konden aan het eind van de 1e helft uitlopen naar een ruststand van 15-18. We moesten blijven vechten en nog feller verdedigen met de nodige communicatie. Het was voor ons ook belangrijk om in de aanval onze eigen systemen te gaan spelen.

Door in de 2e helft te starten met een gevarieerd spel van 5-1 naar een 4-2 aanval konden wij uitlopen op LHC. De verdediging stond sterker waardoor we met zijn allen de vechtlust kregen om alles op alles te zetten. Maar LHC blijft een sterke tegenstander en bleef steeds terugkomen waardoor het weer gelijk op ging. In de laatste 2 minuten konden wij nog een keer scoren wat in de tegenaanval volgde door een belangrijke stopper van onze keepster. Als we verstandig waren hielden we de bal in de ploeg om de tijd rustig uit te spelen. Dit was niet de realiteit waardoor LHC in de laatste 10 seconden nog weer in de aanval kon. Ze kregen nog een vrije bal waardoor ze in de laatste 4 seconden nog een kans ontstond om de stand gelijk te maken. Gelukkig is dit niet gebeurd waardoor wij met een gigantisch spannende winst van 27-28 met 2 punten gestreden en tevreden naar huis gingen.

Het was een spannende en fanatieke wedstrijd waarin we als team hebben gevochten voor de punten. We willen het trouwe publiek bedanken voor de aanmoedigingen! Volgende week zaterdag 8 februari spelen wij een thuiswedstrijd tegen HHZD Heino.