Handbalschool Salland haalt oud-Oranjespeelster Lynn Knippenborg binnen

Voormalig Oranje-speelster Lynn Knippenborg (30) gaat komend seizoen aan de slag als trainer bij de Handbalschool Salland in Raalte. Knippenborg begon haar handbalcarrière bij Pacelli in het Gelderse Zieuwent en meldde zich als jonge speelster bij de Handbalschool Salland, van waaruit een mooie internationale carrière volgde. Als trainster keert ze nu terug naar de plek waar het allemaal begon.

Inmiddels heeft Knippenborg een glansrijke carrière achter de rug. De Achterhoekse speelde in Nederland bij Pacelli en Dalfsen, voordat ze naar Noorwegen, Denemarken en Duitsland vertrok. Naast landskampioenschappen met Dalfsen en bekerwinst met Dalfsen en het Duitse Buxtehuder heeft de opbouwster zowel met de nationale jeugdselecties als de A-ploeg veel interlands gespeeld (114) en mooie resultaten behaald: zilver op het WK van 2015 en het EK van 2016 en brons op het WK van 2017 en het EK van 2018.

Nu ze zelf gestopt is met handballen, wil ze graag wat terugdoen voor de sport en een rol van betekenis spelen bij het opleiden van talenten in de regio. Haar topsportervaringen kan ze overbrengen op jeugdspelers die aan het begin van hun carrière staan.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina