Groote Schaarsberg van Broekland naar Wesepe

Richard Groote Schaarsberg wordt met ingang van het nieuwe seizoen de trainer en coach van de handbalsters van Wesepe. De Groenloër vertrekt daarmee na vier seizoenen bij competitiegenoot Broekland.

“Ik was graag nog gebleven bij Broekland. Ik heb niet het gevoel dat mijn werk hier al klaar was,” vertelt de 57-jarige trainer. Onder zijn leiding promoveerde de club vorig seizoen naar de hoofdklasse. In het debuutjaar doet de ploeg het uitstekend. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat Broekland op de derde plek. “Ik snap dat de speelsters na vier jaar een keer wat anders willen. We kunnen ook beter stoppen nu het nog goed gaat. Ze gunnen me een waardig afscheid.”

Bij Wesepe neemt Groote Schaarsberg het werk over van trainer/coach Dorien Wolterink en trainsters Marjolien Roesink en Jolien Koerhuis. De drie ervaren speelsters namen de taken op zich nadat eind vorig seizoen afscheid werd genomen van hoofdtrainer Wim Snijders. “Wesepe en Broekland hebben veel gelijkenissen,” verklaart Groote Schaarsberg zijn keuze voor de hoofdklasser. “Het is een no-nonsense vereniging waar ik lekker mijn eigen ding kan doen, zonder tussenkomst van anderen of een icoon dat het voor het zeggen heeft. Daar heb ik in het verleden weleens last van gehad.”

Voor Broekland trainde Groote Schaarsberg een seizoen de dames van Bornerbroek. Daarvoor was hij voornamelijk werkzaam binnen het herenhandbal. “Ik heb zelf bij Grol gehandbald, destijds was dat de derde divisie. Daar heb ik ook de jeugd en later de heren getraind.” Ook trainde hij vier jaar lang over de grens in Duitsland.

“Ik heb vier heel mooie jaren gehad bij Broekland,” besluit Groote Schaarsberg. “We hebben samen echt stappen gemaakt. In het eerste jaar waren ze nog de lieve buurmeisjes, nu pakken ze ook aan. Dat zie ik graag, maar wel altijd fair, dus frontaal verdedigend. Niet die duwen in de rug of zij die je steeds vaker ziet. Dat is niet mijn stijl. Ik hou van snelheid in het spel, snel omschakelen. Ik onderschrijf wat dat betreft de visie van het NHV.”

Wesepe staat na zeventien wedstrijden achtste in de hoofdklasse B en is daarmee nog niet zeker van klassenbehoud. Broekland hoeft zich daar als nummer drie geen zorgen meer om te maken. De club heeft nog geen vervanger bekendgemaakt voor Groote Schaarsberg.

Foto: trainer Richard Groote Schaarsberg met de speelsters van Broekland

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina