Bloemen naar Broekland: ‘Ik wil de beste van de wereld worden’

Hij heeft amper een jaar bij een seniorenteam achter de rug, maar staat over een paar maanden al als trainer en coach in de hoofdklasse. Tim Bloemen, pas 22 jaar oud, verruilt komend seizoen zijn kampioensploeg Voorwaarts 2 voor Broekland, de nummer drie van de hoofdklasse. Hij volgt daar Richard Groote Schaarsberg op die na vier seizoenen vertrekt en volgend jaar bij Wesepe aan de slag gaat.

“Ik wil de top van de top halen,” draait de ambitieuze Bloemen er niet omheen. “Als je dat niet uitspreekt, red je het niet. Sommige trainers vinden eerste divisie prima, ik niet. Ik wil de beste ter wereld worden. Dat lukt niet als je bescheiden blijft in je ambities.”

Het leven van de Deventenaar staat volledig in het teken van handbal. “Ik leef voor de handbal, doe er alles voor.” Hij volgt de opleiding Sportkunde aan hogeschool Windesheim in Zwolle en legt over twee weken zijn proeve van bekwaamheid af voor de HT3-opleiding. “Vrijdag de dertiende, een topdatum … Over een paar jaar wil ik de HT4 doen en dan nog de Mastercoach-opleiding. Maar dan ben ik nog steeds hartstikke jong.” Met zijn 22 jaren lijkt hij inderdaad de jongste coach ooit op landelijk niveau te worden. “Ik kan zo geen ander iemand bedenken. Maar ik heb er ontzettend veel zin in.”

Zetje nodig

Zonder Isabelle te Wierik, speelster van Broekland, had hij nooit bij de hoofdklasser aangeklopt. “Ik had hun oproepje wel gezien, maar deed er niks mee. Tot Isabelle, ik ken haar persoonlijk, mij vroeg of ik niet wilde solliciteren. Blijkbaar had ik dat zetje nodig.” Na de eerste kennismaking was het direct rond. “Het eerste half uur sprak ik met het bestuur, een formeel gesprek. Daarna zat ik met twee speelsters van dames 1 en twee van dames 2 om de tafel. Dat was een geweldig gesprek. Na vijf minuten merkten we allemaal al dat er een enorme klik was, op alle gebieden. We hebben ruim een uur gezeten en vonden het om 22.00 uur wel tijd om te stoppen.”

Bloemen begint over twee maanden bij Broekland. “Ze schrokken wel even toen ik vertelde hoe ik wil spelen. Hoe dat precies is? Daar kan ik niet veel over zeggen.” Het spel van zijn huidige ploeg Voorwaarts 2, waarmee hij onlangs glansrijk kampioen werd in de tweede klasse, kenmerkt zich door veel breaks en snelle tegenaanvallen en een open, offensieve dekking. “Aan zoiets moet je inderdaad denken, met een beetje Broekland erbij. Het wordt niet alleen ‘mijn’ handbal. We kiezen samen hoe we gaan spelen. Als het dan wel of juist niet lukt, dan kunnen we ook zeggen: we hebben hier met z’n allen voor gekozen.”

Combineren

Bloemen ontwikkelt zich in rap tempo binnen de handbalwereld. Naast trainer van Voorwaarts 2 is hij werkzaam op de Carmel Handbalschool Salland in Raalte. Daarnaast staat hij met eersteklasser Heeten/Schalkhaar ook zelf binnen de lijnen. “Afgelopen seizoen kon ik dat prima combineren met het trainen en coachen van Voorwaarts. Dat wordt volgend seizoen lastiger, want Heeten en Broekland spelen beide veel op zaterdagavond. Maar ik kan voorlopig het spelen nog niet missen.”

Volgend seizoen passen zijn trainingstijden precies in elkaar. “In Heeten train ik op donderdagavond en soms op dinsdag. De trainingen van Broekland zijn op woensdag en vrijdag. Mogelijk komt daar de maandag nog bij.” Want die plannen heeft Bloemen. “Hoe en wat precies, dat moeten we nog overleggen. Een van de drie trainingen wil ik positiegericht invullen, maar dat kan ook om de week zijn. Dat we de ene week met de opbouwers aan de slag gaan, en de week erop met bijvoorbeeld de hoeken en cirkels. Dat gaan we overleggen, want dat moeten we samen beslissen. Het gaat er niet alleen om wat ik wil.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

2 Replies to “Bloemen naar Broekland: ‘Ik wil de beste van de wereld worden’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina